Da, te poți transforma fară înfometare, fără să te forțezi să mănânci alimente care nu îți plac și fără restricții de ore. Prin pachetul personalizat de alimentație și exerciții, făcute în intimitatea casei tale, voi fi alături de tine în drumul către cea mai bună formă a ta!

5 MITURI în fitness de care ar trebui să știi

Salutare!
Cred că acest articol va ajuta câteva persoane să își clarifice anumite aspecte din fitness sau măcar să își pună un semn de întrebare.
Azi nu o lungim prea mult; să-i dăm drumul!

CINCI din multitudinea de mituri din fitness:

1. Dacă transpiri, înseamnă că slăbești 
N-are cum să nu fi văzut la un moment dat pe cineva îmbrăcat în sală ca de iarnă  sau învelit, dacă nu legat bine, cu un ciolofan dat de mai multe ori în jurul trunchiului.
Și ca de obicei, multe lucruri se aplică doar din simplul fapt că “așa am văzut la cineva” și atât. Unde se află propria noastră logică?
Dacă te îmbraci gros, nu faci altceva decât să te încălzești și să transpiri, acesta fiind un proces al corpului pentru a-și regla temperatura. Mai mult decât atât, nu faci decât să te dezhidratezi, lucru care nu e atât de benefic, mai ales dacă nu bei apă în timpul sau după antrenament.
Care e logica din spatele transpirației? grăsimea se topește și iese la suprafață sub formă de transpirație? 🙂
Deci nu, cantitatea de transpirația nu este un element care să măsoare eficiența procesului de ardere grăsime.

2. Trebuie să te îngrași puțin înainte de a pune masă musculară
Acesta cred că era unul din cele mai frecvente mituri din perioada când începusem să mă antrenez la sală. Se spunea că dacă ești grăsuț, grăsimea se va transforma în mușchi. Nu am mai auzit lucrul acesta în ultima vreme, dar în cazul în care mai există rămășițe, vreau să iau parte la eliminarea lui. Țesutul muscular și țesutul adipos sunt două lucruri total diferite și nu se transformă unul în cealaltă în niciun caz.

3. Dacă iei proteine, te umfli, iar dacă te lași, ți se lasă mușchii :))
Al doilea cel mai frecvent mit din perioada când am început toată activitatea asta, dar acesta este un mit care a rezistat mult mai bine.
Proteinele nu sunt substanțe magice care ne umflă și ne transformă într-un mod miraculos. Surse de proteină luăm zilnic din alimente precum carne, ouă, lactate, unele legume și multe altele. Pudrele proteice nu sunt nimic altceva decât niște prafuri ce conțin în cea mai mare parte unul din cei 3 macronutrienți și anume proteină.
Ce ne sperie așa tare la ele? faptul că sunt obținute printr-un proces chimic? asta ne duce cu gândul că sunt nocive?
Atunci laptele praf pe care îl dăm bebelușilor, făina și altele asemănătoare ce au diferit?
Mai multe detalii despre subiect AICI .

4. Dacă ești fată/femeie și te antrenezi cu greutăți mari și intens, te vei transforma într-un bărbat!
Ce să mai… posibil să și întreci un bărbat dacă tragi un pic mai tare. Din ce în ce mai multe materiale apar pentru a explica și clarifica faptul că nu te vei transforma într-un bărbat dacă ridici o greutatea mai mare. Dar este una din informațiile alea ce s-au înrădăcinat în noi și aproape s-au transformat în instinct.
Pe scurt: trage cât poți tu de tare și îți garantez că nu vei pune prea mulți mușchi, mai ales dacă ești începătoare. Dimpotrivă, te vei tonifica mai repede decât dacă ai face exerciții cu greutatea corpului.
Mai pe lung: AICI

5. Dacă vrei să ai un abdomen plat, trebuie să faci abdomene cât mai multe
FALS!
dacă vrei un abdomen plat, trebuie să scapi de “arcul de cerc” de deasupra lui, care e format din grăsime.
Tocmai ce am scris un articol despre acest lucru (vezi articolul precedent) și mai ai unul AICI.

Sper ca acest articol să ajute măcar câteva persoane să elimine informațiile incorecte transmise de-a lungul timpului și să deveniți mai eficienți în acțiunile voastre către propriul țel.

Informează-te și acționează eficient!

myths-bustedCall Now Button