Da, te poți transforma fară înfometare, fără să te forțezi să mănânci alimente care nu îți plac și fără restricții de ore. Prin pachetul personalizat de alimentație și exerciții, făcute în intimitatea casei tale, voi fi alături de tine în drumul către cea mai bună formă a ta!

Este mult mai ușor pentru tine!

Este mult mai ușor pentru tine!

Astăzi voi scrie un articol care sunt sigur că va fi înțeles prost de o parte din cei care îl citesc, dar dacă vor fi câțiva care vor înțelege mesajul cu adevărat, eu voi fi mulțumit de rezultat.

Astăzi vreau să vorbesc despre transformările corporale (care vin la pachet cu niște schimbări mentale majore), despre viteza de realizare a acestora și despre situația incredibil de favorabilă în care se află majoritatea dintre voi.
Dar ca să pot pune într-o perspectivă mai clară situația voastră, o să vă destăinui o parte din propriile gânduri și experiențe.

Ca regulă generală, transformările corporale au loc, în mare, de la cel mai repede în prima fază (primii 1-2 ani) la greu și foarte greu sau aproape inexistentă după mai mulți ani (poate 5-6 ani de antrenamente constante și serioase, combinate cu nutriție exemplară). Datele astea pot fi poate ușor diferite de la caz la caz, dar mai mult vreau să creez o imagine de ansamblu decât să dau niște date exacte. Cu cât progresăm mai mult, cu atât progresul încetinește.

Ei, până nu de mult, din punct de vedere al felului în care arăta corpul meu, pot spune că am stagnat mai bine de un an, dacă nu chiar am regresat. Acest lucru s-a întâmplat din cauza faptului că alimentația mea și antrenamentele au fost “cât de cât ok”, iar pentru a urca încă un nivel ar fi fost nevoie de un plus de efort, disciplină, voință, motivație, etc., plus pe care nu am fost dispus să mi-l aloc, deoarece preferam să le folosesc în alte direcții. Iar acesta nu este un lucru rău, ci o alegere pe care am făcut-o pentru propria mea stare de bine, pentru un plus de relaxare și altele. Pe scurt, să le spunem priorități.

În condițiile în care, totuși, în sală mă străduiam destul de mult, iar nutriția nu era neapărat rea, aveam așteptarea ca în timp să observ ușor, ușor, progres. Văzând că nu se schimbă mare lucru, “mi-am dat seama” că am ajuns undeva în partea de sus a potențialului meu, că nu ar mai fi foarte mult de progresat (ultima sută putând fi atinsă prin disciplina suplimentară pe care nu eram dispus să mi-o însușesc).

Ideea la care am vrut să ajung este aceasta: mi-am spus că indiferent ce aș face, nu aș putea să mai progresez prea repede sau prea mult și că, în scurt timp, m-aș lovi de un platou.

De aproape 3 luni de zile am început să mănânc mult mai bine (chiar dacă nu exemplar) și am început să mă antrenez mai serios, mai atent, cu mai multă motivație și dorință.
Ceea ce urmează să spun nu este ca să mă laud sau să mă simt eu bine că “uite ce am făcut eu, mamă ce tare sunt”. Sincer vă spun.
Corpul meu a început să reacționeze la cele aproape 3 luni de disciplină într-un mod vizibil. 3 luni nu reprezintă o perioadă prea lungă pentru schimbări în cazul celor care se antrenează de mai multă vreme. Și totuși am început să observ și să simt niște schimbări la care nu m-aș fi așteptat într-un timp atât de scurt. Pot spune că m-am mirat și bucurat de ce văd.
Concluzia este aceea că, în ciuda părerii din capul meu din ultimul an cum că nu aș mai putea progresa prea mult a fost total spulberată.
Mă minunez dându-mi seama cât de mult am greșit, cât de mult loc mai este pentru progres și cât de multe poți realiza cu DISCIPLINĂ și CONSECVENȚĂ. Nu am ajuns aproape de potențialul meu maxim, nicidecum.

Încă o dată, și m-aș bucura să mă credeți, nu am descris concluzia la care am ajuns de dragul de a mă lăuda, ci ca să demonstrez că până când și eu, care am trecut cât de cât de stadiul de începător, pot evolua repede.
Dacă eu pot face acest lucru urmând un plan calculat, atunci care sunt șansele ca o persoană începătoare să realizeze o schimbare?
Un începător dacă vine la sală și se antrenează aleatoriu, făcând și el ce a mai văzut prin jur și mâncând la întâmplare, tot reușește să facă o transformare vizibilă. Atât de mult potențial se află într-o persoană care e la început de drum în fitness. Păi dacă ar avea un plan bine stabilit, “tu-ț’ dai seama” ce poate realiza omul ăla?
Și cred că mulți dintre voi, cei care citiți acest articol, sunteți în situația aia incredibil de avantajoasă în care puteți face o diferență extraordinară dacă sunteți dispuși să faceți câteva sacrificii și să vă disciplinați, să învățați ce este de făcut și să acționați constant.

Nici nu aveți idee cât potențial aveți în voi. E ceva de genul: “imaginează-ți cam cât crezi că poți să realizezi? cât de capabil te vezi?”. Oprește-te un minut și gândește-te.

Ți-ai făcut o idee?

Nu ești nici măcar pe-aproape.

Este incredibil cât de capabili suntem dacă ne dorim cu adevărat să realizăm ceva.

Încă o dată “am dat din casă”, am împărtășit cu voi câteva gânduri cumva negative sau demotivante pe care le-am ținut cu mine atâta timp, dar care s-au transformat în fix opusul lor, în ideea de a vă crea o perspectivă diferită în ceea ce vă privește.

Sper să vă ajute.

hope

 Call Now Button