Da, te poți transforma fară înfometare, fără să te forțezi să mănânci alimente care nu îți plac și fără restricții de ore. Prin pachetul personalizat de alimentație și exerciții, făcute în intimitatea casei tale, voi fi alături de tine în drumul către cea mai bună formă a ta!

Adevărul despre vedetele din fitness

Adevărul despre vedetele din fitness

Hello!

Mult timp am fost și eu prins în situația aia în care urmăream fel și fel de “vedete” ale fitness-ului, le admiram și, normal, îmi doream să ajung și eu într-o formă asemănătoare. Și odată cu asta, au apărut diverse întrebări legate de subiect: cât ar dura să ajung și eu la forma aia? ce fac oamenii ăia ca să arate așa? cât de bune sunt produsele pe care le folosesc, exercițiile pe care le fac, etc.

Cu timpul, sunt de părere că am început să mă apropii din ce în ce mai mult de adevăr, timp în care să văd cum vin alte persoane la mine să mă întrebe aceleași lucruri de care m-am lovit în trecut. Una peste alta, am decis să scriu un articol prin care să reușesc să aduc la lumină câteva din posibilele voastre nelămuriri.

Forma lor apropiată de perfecțiune
Să începem cu primul lucru care ne atrage atenția – corpul lor.
O s-o zic direct, cu riscul de a fi luat pe sus – în industria asta a fitness-ului, mai ales la nivel înalt, steroizii sunt la ordinea zilei. Fiind atât de multe persoane care le folosesc, alături de un genetic destul de bun, ajung să devină un standard în fitness. Câte persoane din sala ta se apropie ca estetic cu influencer-ul tău preferat? nici una? de ce oare? nu neg că sunt oameni cu capacități genetice foarte bune din punctul ăsta de vedere și pot arăta foarte bine și natural, dar în general situația este diferită.

Să nu mă înțelegeți greșit. Steroizii, fără o alimentație bună și cu perseverență la antrenamente, nu vor duce la rezultate miraculoase. Nu voi scrie despre efectele negative ale steroizilor în acest articol, dar fiți conștienți că există și sunt destul de serioase.
Revenind la subiect, bărbatul sau femeia aia pe care o admiri, care are o formă super fit, fără pic de grăsime pe abdomen, cu vene peste tot, cu mușchi și cu un tonus mai mare decât ai văzut în mod normal prin săli, nu arată așa doar pentru că “face sală”.

Este foarte motivant să îi urmărești, să vezi cum se antrenează, cum arată și cum vin cu citate motivaționale, după care să pici în demotivare și frustrare, ajungând în fața oglinzii, după x luni/ani de zile și să vezi că nu ești nici măcar pe-aproape, în ciuda eforturilor și disciplinei pe care le-ai avut. Fii realist sau realistă.
Nu te demotiva, nu gândi că nu poți ajunge într-o formă foarte frumoasă, pentru că ai face o greșeală, dar nu te compara cu cele mai urmărite vedete din fitness de pe Instagram, Facebook, YouTube, etc.

Pozele pe care le vedem pe Instagram/Facebook
Un alt lucru pe care l-am înțeles după mai mult timp este felul în care au fost făcute pozele. Trebuie să înțelegeți că felul în care bate lumina, felul în care pozează acea persoană, unghiul din care este pozat, cât de bun este fotograful, cât de mult este editată poza, etc, toate, adunate, fac diferența dintre imaginea reală a unei persoane și o variantă mult mai îmbunătățită. În spatele pozelor perfecte pe care le vedem în social media se află o sumedenie de trucuri folosite pentru a se promova cât mai mult.

În multe din cazuri, nici ei nu arată ca în pozele respective. Înainte sau după ce s-au pregătit pentru un concurs sau au făcut o perioadă de definire, în stadiul lor cel mai avansat, fac o serie de poze pe care le folosesc apoi de-a lungul timpului. Pozele alea spectaculoase în care totul se vede exagerat de clar, când nu mai au pic de grăsime, nu arată felul în care sunt ei mereu. Ca să dau un exemplu: la concursurile mari de fitness/culturism, ei calculează foarte atent felul în care se alimentează și se antrenează, astfel încât să arate cel mai bine în momentul în care urcă pe scenă. Forma aia maximă a lor nu poate fi susținută decât câteva ore sau chiar mai puțin. Ăsta este unul din cazurile extreme.

Antrenamentele acestora
Cred că mai bine de jumătate din clienții pe care i-am avut au venit la un moment dat cu o sugestie de exercițiu pe care l-au văzut la vedete X sau Y.
Eu sunt de părere că într-o parte destul de mare, multe din exercițiile pe care le vedem în social media sunt prea puțin eficiente (mai ales la fete). Ca o mică paranteză, dacă întrebi orice fată care îmi este client “cum te antrenezi?”, răspunsul va fi “ca băieții” :)).
Bun, și atunci de ce promovează acei oameni exercițiile respective?
Trebuie să înțelegem și aspectul acesta al marketing-ului. Acei oameni trebuie să rămână mereu activi, să posteze constant pentru a păstra urmăritorii de până atunci și pentru a crește pagina/canalul din ce în ce mai mult.
Cum ar arăta o pagină care activează de mai mulți ani în care vezi mereu aceleași exerciții? genuflexiunile, îndreptările, flexii cu bara, împins la presă, etc? Trebuie să schimbi la un moment dat, trebuie să vii cu ceva “inovativ”, “cu un secret” al tău, cu altceva. Nu poți posta mereu aceleași lucruri, așa că vii cu variații.

Opinia mea, în care cred cu tărie, este aceea că multe din vedetele din fitness, mai ales cele feminine, promovează multe exerciții pe care nu le folosesc în propriile antrenamente. De multe ori, exercițiile cele mai eficiente sunt și cele mai banale. Singurul lucru prin care poți atrage atenția, este greutatea pe care o folosești.
Dar tu, în calitate de influencer, trebuie să atragi atenția, să promovezi și chiar să vinzi.
Așa că te gândești la niște variante de exerciții care arată mult mai spectaculos, care dau bine la cameră, dar nu neapărat care sunt și foarte eficiente.
Mai mult, pot fi exerciții pe care să le simți, care să îți dea senzația aia de arsură și să crezi că e foarte eficient ce faci, când de fapt nu e neapărat așa.

Produsele pe care le promovează
Odată cu faima, apar și oportunități de vânzare. Cred că fiecare din persoanele foarte cunoscute folosesc un anumit brand de suplimente pe care le promovează. Multe dintre acestea au încheiat un contract de colaborare cu o anumită firmă, fie de suplimente, fie de unguente, fie de cine știe ce pastile sau produse “minune” și trebuie să vândă ca să câștige. Prafuri, creme, băuturi, centuri și alte astfel de nebunii care susțin că te vor face să pierzi kilograme… aș zice că cel puțin 90% din ele nu au niciun efect notabil.
Dacă vrei să slăbești, există două lucruri mari și late care fac toată diferența: alimentație corectă + activitate fizică. The end.

Iar, nu neg eficiența creatinei, a pudrei proteice, a pre-workout-ului, dar sunt și multe produse care pot fi încadrate ușor la categoria “inutile” / “marketing”.

Toate acestea sunt păreri personale, corecte sau poate greșite, dar pe care vreau să le dau mai departe pentru a trece prin propriul vostru filtru mental.

Nu încerca să fii ca altcineva.
Fii ca tine, varianta cu un pas mai înainte.

Pentru mai multe informații legate de fitness sau pentru colaborare, CLICK pe hyperlink-urile de mai jos:

Instagram
Facebook
YouTube
Colaborare

 Call Now Button