Da, te poți transforma fară înfometare, fără să te forțezi să mănânci alimente care nu îți plac și fără restricții de ore. Prin pachetul personalizat de alimentație și exerciții, făcute în intimitatea casei tale, voi fi alături de tine în drumul către cea mai bună formă a ta!

ALCOOLUL – cât de bun sau rău este pentru slăbit?

Toată lumea vrea să știe ce exerciții ar trebui să facă și ce să mănânce ca să slăbească sau să pună masă musculară.
Însă nu foarte multe persoane dau importanță excesului de alcool și lipsei de apă, două elemente cruciale când vine vorba de țelurile noastre în fitness.

Astăzi ne vom limita doar la alcool și la efectele acestuia în cazul slăbirii/definirii
Am tot menționat de mai multe ori despre macronutrienți și, de cele mai multe ori am spus că se împart în proteine, carbohidrați și grăsimi. Însă există un al patrulea macronutrient, iar acesta este alcoolul.
Alcoolul, ca și mâncarea, conține calorii. Deficitul sau surplusul caloric sunt aspecte de care trebuie neapărat să ținem cont dacă vrem să scădem sau să creștem în greutate.
Un exemplu rapid: 100 ml vodka are aproximativ 230 kcal (care poate fi comparat cu 100g de păstrăv cu câteva legume).

1g proteină = 4 kcal
1g carbohidrați (glucide) = 4 kcal
1g grăsimi (lipide) = 9 kcal
1g alcool = 7 kcal

1. Pe lângă faptul că are calorii, acestea sunt goale, lucru pe care vrem să îl evităm cât mai mult posibil atunci când “ne hrănim” corpul. Așadar, în perioada de slăbire/definire, vom scădea numărul de calorii pe care le vom consuma, iar alcoolul nu ne ajută deloc în acest sens.

2. Alcoolul este o toxină. Serios, nu ajută la nimic. Drept urmare, corpul nostru încearcă să îl elimine și, mai mult, prioritizează acest proces în defavoarea metabolizării mâncării pe care ai consumat-o. În loc să beneficiezi de pe urma alimentelor consumate, o parte din acestea vor fi depozitate ca grăsime, din cauza faptului că nu pot fi metabolizate de ficatul care este ocupat cu eliminarea alcoolului.

3. Chiar dacă avem tendința de a ne apăra, adevărul este acela că, atunci când bem, și mai ales când bem cam mult, pierdem o parte din autocontrol și din motivația e a ne ține de planul către reușită. Odată cu consumarea de alcool, nu mai ținem cont atât de mult de ce mâncam, mai ales pentru că ni se face și mai foame (lucru cauzat de efectul alcoolului asupra leptinei – hormon al sațietății) și, pe românește, băgăm în noi toate porcăriile 😇

4. Apoi apar câteva probleme comune, indiferent că vorbim despre acumulare de masă musculară sau slăbire/definire: dezhidratarea, starea aiurea de a doua zi care îți îngreunează sau amână următorul antrenament, lipsa de chef și poftă de mâncare de a doua zi, elemente pe care nu le luăm atât de mult în considerare atunci când consumăm alcool, dar care ne afectează destul de tare.

5. Aspecte PRO când vine vorba de alcool și progres în fitness – insert sound <wind blowing>

Voi scrie foarte curând și un articol despre efectele negative ale alcoolului atunci când vine vorba de acumulare de masă musculară și veți mai regăsi și acolo o parte din ele.

Pentru mai multe informații legate de fitness sau pentru colaborare, CLICK pe hyperlink-urile de mai jos:

Instagram
Facebook
YouTube
Colaborare

 

 



Call Now Button