Da, te poți transforma fară înfometare, fără să te forțezi să mănânci alimente care nu îți plac și fără restricții de ore. Prin pachetul personalizat de alimentație și exerciții, făcute în intimitatea casei tale, voi fi alături de tine în drumul către cea mai bună formă a ta!

ALCOOLUL și efectele acestuia când vrem să acumulăm masă musculară

În articolul anterior “ALCOOLUL – cât de bun sau rău este pentru slăbit?” am acoperit o parte din efectele negative ale acestuia.

În acest articol vreau să reiau subiectul, însă uitându-ne mai mult la cum afectează procesul de creștere în masă musculară.

Atunci când vrem să punem masă musculară, vrem să ne situăm în surplus caloric. Însă ce este de menționat la acest surplus, e că trebuie să acopere un anumit nr. de grame de proteină pentru a facilita crearea de noi țesuturi, precum cel muscular, de carbohidrați – aceasta fiind una din principalele surse de energie și de grăsimi – care au mai mult rol de echilibru hormonal, deci sănătate, dar și de energie.

După cum spuneam mai amănunțit și în celălalt articol, alcoolul are calorii. În momentul în care ne situăm în surplus caloric prin intermediul alcoolului, vom deveni limitați din punct de vedere al alimentației.

Ce impact are alcoolul când vine vorba de potențialul nostru de a construi țesut muscular?

1. Alcoolul dezhidratează. Mușchii, ca și restul corpului, are în componența sa o parte majoritară de … apă. Dacă, de exemplu, creatina, pe lângă rolul principal de a oferi un plus de energie când vine vorba de efortul de durată scurtă, aduce mai multă apă în mușchi, alcoolul face fix opusul.

2. Odată cu consumul de alcool, producția de testosteron din corp scade. Testosteronul este un hormon care, pe lângă altele, are rol anabolic. Cu cât ai un nivel de testosteron mai ridicat, cu atât forța și probabilitatea de a sintetiza mai mult țesut muscular vor crește.

3. Odată cu consumul de alcool scade și viteza de recuperare a organismului. Hipetrofia, sau creșterea masei musculare, nu este nimic altceva decât un proces de refacere a țesuturilor musculare ce au suferit mici rupturi în timpul antrenamentului.

4. Într-o lume în care vitaminele și mineralele sunt subestimate, alcoolul reușește să te golească și de ăia câțiva nutrienți pe care reușești să îi iei din mâncare. Calciu, fierul, magneziul, zincul, și altele, cât și vitaminele sunt reduse semnificativ odată cu consumul de alcool.

Oricum ai da-o, nu prea găsești beneficii când vine vorba de alcool, dacă te raportezi strict la fitness.

                  Enjoy your drinks! 😇

Pentru mai multe informații legate de fitness sau pentru colaborare, CLICK pe hyperlink-urile de mai jos:

Instagram
Facebook
YouTube
Colaborare



Call Now Button