Da, te poți transforma fară înfometare, fără să te forțezi să mănânci alimente care nu îți plac și fără restricții de ore. Prin pachetul personalizat de alimentație și exerciții, făcute în intimitatea casei tale, voi fi alături de tine în drumul către cea mai bună formă a ta!

Alergatul sau antrenamente full body pentru slăbire?

Din ce în ce mai multe persoane vor să slăbească și nu știu de unde să înceapă. Ce exerciții ar trebui să aleagă?

De cele mai multe ori răspunsul este “alergatul”.

Este adevărat ca alergatul în aer liber sau pe bandă ajută la procesul de slăbire și nu numai; dezvoltă și sistemul cardiovascular și anduranța. Așadar, este un tip de antrenament ce ar merita inclus în rutina noastră.

O altă modalitate de a arde calorii și de a slăbi o reprezintă antrenamentele care solicită mai multe grupe de mușchi și care pot fi efectuate fie cu greutatea corpului, fie cu greutăți separate.

Așadar, care din cele două tipuri este mai bună?

Părerea mea este aceea că ambele modalități au avantajele lor și ar trebui încorporate în rutina noastră de antrenament, însă aș pune mai mult accent pe antrenamentele full body.

De ce?

Hai să ne gândim la tipul de efort pe care îl realizăm atunci când alergăm pe bandă. Folosim în special mușchii picioarelor, antrenamentul fiind de tip aerob. Antrenamentele de acest tip, de lungă durată, duc la consum de calorii, dar și la pierderea de masă musculară.
Să ne gândim la maratoniștii profesioniști; este adevărat că sunt slabi, dar din punct de vedere estetic, nu putem vorbi despre forme frumoase, așa cum ne dorim și vedem în mass media.

În cazul antrenamentelor full body vorbim despre antrenamente de tip anaerob care solicită o mare parte a grupelor musculare, ducând la un consum ridicat de calorii, dar și la tonificare sau chiar la creștere de masă musculară. Mai mult decât atât, după terminarea sesiunii de antrenament, procesul de recuperare a organismului este un proces ce arde calorii în continuare, deci slăbim fără să ne antrenăm.
Spre deosebire de alergatul pe bandă, unde utilizăm doar mușchii picioarelor, în cazul de față organismul este supus unei recuperări mai vaste, datorită faptului că sunt mai multe grupe musculare ce necesită refacere.
Pe lângă faptul că în urma procesului de definire vom rămâne cu un corp estetic, masa musculară păstrată sau creată ajută la menținerea acelei forme fizice, deoarece cu cât avem mai multă masă musculară, cu atât rata metabolismului bazal este mai ridicată (vezi postarea The basics: ce trebuie să faci ca să slăbești sau să crești în greutate?), sau altfel spus, cu atât corpul nostru arde mai multe calorii fără a depunde efort.

Se spune că o poză face cât o mie de cuvinte, așa că vă voi da un exemplu de diferență între un corp creat prin antrenamentele strict de tip cardio versus antrenamente cu greutăți:

25398722_141723326546737_7132200136072559794_n

 



Call Now Button