Da, te poți transforma fară înfometare, fără să te forțezi să mănânci alimente care nu îți plac și fără restricții de ore. Prin pachetul personalizat de alimentație și exerciții, făcute în intimitatea casei tale, voi fi alături de tine în drumul către cea mai bună formă a ta!

Alimentația curată VS micile plăceri (dulciuri, fast food, etc.)

Alimentația sănătoasă ș eficientă VS “micile scăpări la dulciuri sau fast food” – două elemente opuse care se întâlnesc destul de des. Sunt aspecte care se regăsesc în cazul majorității persoanelor și nu spun că este un lucru rău sau anormal să te mai bucuri de câte un aliment gustos (însă bogat în calorii și sărac în nutrienți), DAR să fim conștienți de măsura în care ne afectează progresul către propriul obiectiv legat de fitness.

Să dăm un exemplu aleatoriu: ești în oraș, în grabă, ți-e foame și nu ai ce mânca. Ce să îți cumperi? eh, de data asta îți vei lua un corn 7 Days și o Cola la jumătate că nu e nimic exagerat. Sunteți de acord că nu e atât de mult să mănânci un cornuleț de ăla și să bei o Cola la jumătate, nu? cele două au undeva la 500 – 550 kcal.
Ca să arzi 550 de kcal trebuie să alergi pe bandă aproximativ 45 de minute. Câți sau câte dintre voi alergați 45 de minute pe bandă? iar cei care o faceți, se merită tot efortul ăla pentru un cornuleț și un suc?
Asta fără a pune la socoteală calitatea nutritivă a lor.

Dar hai să vă mai spun un lucru: multe persoane care nu se antrenează intens și au probleme cu greutatea slăbesc undeva pe la 1300 – 1600 kcal și, în unele cazuri, chiar mai puțin de atât. Asta înseamnă că dacă ai mâncat un meniu Crispy cu sosuri, un corn 7 Days și un suc, există șanse să îți fi epuizat o mare parte, dacă nu toate caloriile necesare pentru a slăbi. Și vei spune “ok, deci nu voi mai mânca nimic în plus și mă voi menține sau chiar voi slăbi”, lucru care poate fi valabil pe termen scurt. Dar pe termen mediu și lung, nu îi oferi organismului nutrienții necesari pentru a funcționa în parametri optimi, deci, în ciuda caloriilor puține pe care le consumi și a cantităților mult prea mici de mâncare, organismul tău se va afla într-un stadiu în care nu mai poate funcționa corect, sau altfel spus, nu mai poate acumula masă musculară sau slăbi în același ritm, nemailuând în seama faptul că dezvoltăm o multitudine de carențe ce pot duce la diferite afecțiuni. Deci oricum ai face, te situezi într-un cerc vicios ce nu te avantajează deloc în a deveni așa cum ți-ai dori din punct de vedere fizic și nu numai.

La final de toate este vorba despre țelul și dorința noastră. Cât de mult ne dorim să realizăm ceva și cât de mult suntem dispuși să lucrăm în direcția respectivă.
Dacă tu ai așteptări să realizezi o definire pentru un concurs, atunci faptele tale trebuie să fie pe măsură. În acest caz scuzele de genul “nu mi se pare normal să am o alimentație atât de strictă, că doar nu sunt robot” nu se acceptă. Vrei foarte bine și repede? faci foarte mult și foarte bine.
Dacă vrei să slăbești 20 de kilograme în 3 luni atunci nu poți să spui că ai mai trișat un pic că a fost ziua prietenei X sau că ai tăi colegi de la muncă mănâncă numai fast food și nu te poți abține.
Dar dacă vrei să slăbești într-un ritm decent, sănătos și sigur, atunci da, fii disciplinat și, o dată, de două ori pe săptămână, mai fă-ți câte o poftă. Moderația este cheia. Va fi un echilibru în viața ta, dar și în viteza procesului de slăbire. Iar lucru acesta este foarte ok din punctul meu de vedere; ba mai mult, mi se pare varianta optimă.

Concluzia: înțelege că faptele tale trebuie să fie pe măsura obiectivelor tale. Iar cu ajutorul exemplelor date mai sus, sper că ai reușit să îți formezi o imagine de ansamblu mai clară asupra efectului pe care îl are modul în care te alimentezi.
Ideea de bază este să îți faci un program de alimentație în care să ai un volum suficient de mâncare pentru a nu te înfometa, un număr mare de nutrienți, dar totuși cu o cantitate moderată de calorii. Dacă mai adaugi și puțină activitate fizică, ai pachetul complet.
Din punctul meu de vedere, aceasta este formula generală pe care trebuie să o respecți pentru a slăbi sănătos și fără înfometare.

Dacă nu ești sigur/sigură de cum să îți faci un astfel de program de alimentație și sport, poți apela la unul din serviciile mele online și îți voi pune la dispoziție tot ce ai nevoie pentru a reuși. Mă poți contacta AICI și te voi ajuta în cel mai scurt timp posibil.

Poți!Call Now Button