Da, te poți transforma fară înfometare, fără să te forțezi să mănânci alimente care nu îți plac și fără restricții de ore. Prin pachetul personalizat de alimentație și exerciții, făcute în intimitatea casei tale, voi fi alături de tine în drumul către cea mai bună formă a ta!

“Am renunțat la pâine!”

“Am renunțat la pâine!”

Hei! Salut! 
Azi scriem despre pâine și slăbit.

De multe ori când cineva îmi spune că vrea să slăbească, există șansa ca mai devreme sau mai târziu să spună că a renunțat la pâine.

De prea multe ori facem lucruri pentru care nu avem o logică cât de cât detaliată în spate, singurul motiv fiind acela că “așa am auzit undeva”.
Hai să vedem un pic ce-i cu pâinea asta:

De cele mai multe ori, ajungem să ne îngrășăm pentru că mâncăm cantități prea mari de alimente bogate în carbohidrați simpli și grăsimi, lucru care ne face să întrecem măsura când vine vorba de aportul caloric și să ne situăm în surplus. Mai multe despre surplusul și deficitul caloric AICI.

Pâinea albă, fiind o sursă de carbohidrați simpli și, consumată în exces, devine unul din elementele care contribuie la surplusul caloric. De aici vine toată teoria aceea că “pâinea îngrașă”. Dar această teorie este tratată superficial.
Orice aliment îngrașă dacă la final de zi se ajunge la surplus caloric. Poți mânca numai salată verde toată ziua. Dacă la final de zi ai mâncat salată verde de 2500 de kcal (e doar un exemplu exagerat pentru a clarifica imaginea de ansamblu), iar noi am consumat 2200 de kcal, atunci ne vom îngrășa.
La fel de bine poți mânca ciocolată și să slăbești. Dacă ai mâncat ciocolată de 1800 de kcal, iar tu ai consumat 2200 kcal, vei slăbi.
Și chiar dacă ceea ce am scris mai sus este real, nu este practic și cu siguranță nu va duce la o alimentație echilibrată și sănătoasă, lucru pe care l-am detaliat în articolul pe care l-am mai recomandat o dată mai sus.
Pâinea albă nu este bogată din punct de vedere nutritiv, neavând o cantitate optimă de fibre, minerale și vitamine (așa zisele calorii goale). Pâinea integrală, pe de altă parte, fiind făcută din făină integrală, conține fibre, vitamine și minerale.

Una din regulile unui proces de slăbire sănătos este alimentația cu un conținut moderat de calorii dar cu un conținut mare de micronutrienți (minerale și vitamine) și fibre.
Concluzia ar fi aceea că pâinea integrală poate fi folosită într-o “dietă”, datorită proprietăților pe care le are.
Ce ar fi totuși de adăugat este faptul că, din punct de vedere al caloriilor, aceasta se află apoximativ la același nivel cu pâinea albă, deci poate îngrășa în cantități mari.

Concluzia concluziei (un fel de Inception):

Dacă vrem să slăbim, nu trebuie să renunțăm la pâine, ci trebuie să o alegem pe cea mai bună (cea integrală) și trebuie consumată cu moderație (2-3 felii la o masă nu te vor face să te îngrași).

Am scris acest articol pentru că majoritatea dintre noi am fost învățați cu pâinea și ar însemna un efort destul de mare să renunțăm la ea. Dar dacă avem varianta de a o reduce și de a o alege pe cea bună în procesul nostru de slăbire, cred că ar fi un lucru care ar putea ajuta.

Într-un final nu este vorba despre pâine, cât despre o alimentație echilibrată, cu un aport caloric care să servească scopului tău, fie că e slăbire, menținere sau luare în greutate.

Dacă nu știi cum să îți faci un astfel de program alimentar sau ce ai de făcut ca să îți atingi scopul, lasă-mi un mesaj AICI și îți voi recomanda unul din serviciile care ți s-ar potrivi cel mai bine.

Mindful-Eating-2-e1446787751507.jpgCall Now Button