Da, te poți transforma fară înfometare, fără să te forțezi să mănânci alimente care nu îți plac și fără restricții de ore. Prin pachetul personalizat de alimentație și exerciții, făcute în intimitatea casei tale, voi fi alături de tine în drumul către cea mai bună formă a ta!

Antrenorul personal – un start cu totul diferit

Astăzi am decis să relatez părerea mea despre contribuția unui instructor personal competent pentru un începător, având ca bază experiența de persoană care a început să se antreneze de unul singur și de actual antrenor personal.

Eu cred, sincer, că un antrenor personal este un real beneficiu pentru orice persoană care este începătoare în lumea fitness-ului.
Formarea unei baze solide pentru fiecare persoană în parte poate dura prea mult. Cel mai bun exemplu pe care vi-l pot da sunt chiar eu. Dacă vreți să citiți mai multe despre evoluția mea, aveți o sumară descriere aici.
În perioada aceasta, informațiile sunt foarte multe și ușor de accesat.
Acest lucru este în egală măsură bun cât este și rău.
De ce? pentru că, dacă alegem să ne documentăm singuri, putem găsi răspunsuri la un click distanță. Partea rea este aceeea că sunt atât de multe informații, și de multe ori contradictorii, încât nu mai știm care este adevărată.
Experiența personală a unui antrenor personal poate veni în a confirma veridicitatea lor.

Și dacă sunt atât de multe beneficii, de ce nu sunt mai multe persoane care să aibă antrenor personal?
Motivul evident este investiția suplimentară.
Aici vreau să vin cu două situații și vă las pe voi să le cântăriți:

a. Încep să merg la sală, fac ce văd în jur și ce mai găsesc pe internet, sperând că va fi bine și având niște rezultate mediocre în decursul unui an, plătind 12 luni de abonament la sală.
b. Îmi caut un antrenor personal competent lângă care voi avea în 3 luni de zile rezultatele pe care e posibil să le realizez singur într-un an, evitând o mare parte din riscul de a mă accidenta din cauza execuției incorecte, având suport moral continuu, atingând limite pe care nu mi le-aș fi imaginat și formându-mi o bază solidă pe care o pot folosi apoi pentru a face fiecare lună ce urmează să fie una cu adevărat eficientă.

Care sunt rolurile pe care le are un antrenor personal competent?

 1. Consilier pe parte de antrenament
  Antrenorul personal competent poate să vă formeze un program de antrenament personalizat, astfel încât să aveți parte de o evoluție echilibrată, mult mai rapidă decât dacă ați acționa fără un plan bine definit și, cel mai important, o evoluție sigură.
  Dacă antrenorul personal chiar este interesat de a aduce cât mai multă valoare persoanei pe care o antrenează, șansele ca acea persoană să aibă parte de progres sunt foarte apropiate de 100%.
 2. Consilier pe parte de nutriție și recuperare
  Degeaba ai parte de cele mai eficiente antrenamente în sală dacă în afara ei alimentația este precară și nu te recuperezi. Tot efortul din sală, chiar și unul de calitate, va fi irosit. Antrenamentele nu reprezintă mai mult decât primul pas, punerea organismului în situația de a se dezvolta. Evoluția fizică propriu zisă are loc după antrenament și este prepronderent influențată de două elemente principale: nutriția și odihna.
 3. Persoana responsabilă de stimulare a motivației și încrederii în sine
  Antrenorul personal este cel care te poate face să îți depășești limitele. Datoria mea, ca antrenor personal, este să te încurajez, să te dirijez și să te fac să tragi de tine mai tare decât ai fi crezut vreodată că poți. Iar partea frumoasă este că poți mult. Nu cred că am avut un client care să nu se fi mirat de ce poate să facă de fapt.
  Precum am spus și în articolul menționat anterior, fitness-ul este mai mult un sport al minții decât unul fizic. Corpul nostru nu este decât un produs al propriei gândiri, iar pe parcursul călătoriei în atingerea țelului tău, creșterea ta mentală este foarte importantă pentru mine.
 4. Unul din cele mai importante roluri pe care ar trebui să le aibă un antrenor personal este acela de a te forma astfel încât să simți din ce în ce mai mult că nu mai ai nevoie de unul
  Hai să fim realiști. Mulți antrenori personali se ocupă de clienți în așa fel încât aceștia să fie dependenți de ei, lucru ce se contrazice cu cele scrise la punctul 3.
  Părerea mea este aceea că un antrenor personal dedicat vrea să transforme oameni pe toate cele 3 planuri, fizic, mental și emoțional, așa cum a reușit și el să se transforme în decursul propriei evoluții. Un antrenor personal trebuie să ajute persoana să devină propriul ei antrenor.
  Ținând cont de acest lucru, te sfătuiesc să te interesezi înainte de a alege persoana care vrei să îți fie ghid. Va conta.
 5. Un antrenor personal trebuie să aibă un răspuns clar pentru orice acțiune luată
  Nu ezita să îți întrebi antrenorul “de ce?”.
  De cele mai multe ori, lucrurile pe care te îndeamnă antrenorul personal să le faci ar trebui să fie urmate de “pentru că”. Dacă acest lucru nu se întâmplă sau dacă ai nelămuriri suplimentare, nu ezita să întrebi “de ce?”. Fii conștient că ai ales să ai un antrenor personal pentru a învăța, mai mult decât orice altceva.Dacă vrei să ai parte de o experiență plăcută și de progres în domeniul acesta, am încrederea că pot fi persoana potrivită pentru tine.
  Putem discuta oricând lăsându-mi un mesaj la rubrica Contact, pe adresa de email d.vlad.fitness@gmail.com, pe facebook (Dorobăț Vlad) sau pe instagram (@vlad.dorobat_fitness).

Fii deschis, fii eficient!

efficient1.jpg

 Call Now Button