Da, te poți transforma fară înfometare, fără să te forțezi să mănânci alimente care nu îți plac și fără restricții de ore. Prin pachetul personalizat de alimentație și exerciții, făcute în intimitatea casei tale, voi fi alături de tine în drumul către cea mai bună formă a ta!

Body, mind and soul training

Acesta este un articol diferit despre slăbire și sper să îl găsiți sincer, adevărat și un deschizător de drumuri.

Vreau să vă povestesc despre ce am observat de-a lungul experienței mele de antrenor personal și care au fost cele mai eficiente soluții pentru a face oamenii să aibă parte de cele mai veritabile schimbări în bine.

Faptul că am reușit să fac ceea ce mă pasionează, să observ cum oamenii care apelează la mine ajung să își schimbe corpul și mai ales mentalitatea, perspectiva, stima de sine, este un lucru pentru care nu pot fi decât foarte recunoscător și împlinit.

Alimentația și activitatea fizică

Ca majoritatea antrenorilor personali, am început această activitate prin a antrena persoane în sală, a le arăta, explica și oferi informațiile necesare pentru a-și atinge scopul.
Apoi, după ceva vreme, am observat că există mult mai multe persoane care vor să facă o schimbare, să aibă un corp mai estetic, un nivel mai mare de energie, un stil de viață mai sănătos, dar nu au condițiile necesare pentru a o face.
Principalele motive pe care le-am sesizat sunt lipsa timpului, lipsa motivației și surprinzător, abia spre final lipsa informațiilor.
Este interesant cum mulți dintre noi știm ce avem de făcut, cunoaștem teoria mai mult sau mai puțin, dar nu o aplicăm.

Astfel am decis să găsesc o metodă de a oferi soluții eficiente persoanelor care nu au timpul, motivația și disciplina de a acționa în concordanță cu rezultatele pe care le urmăresc.

Alimentația este baza schimbărilor corporale. Putem să ne antrenăm mult și bine. Fără nutriția corectă, antrenamentele noastre sunt irosite. Astfel, am stat și m-am gândit la criteriile cele mai importante pentru a reuși să creez planuri de alimentație practice.

Mi-am dat seama că mesele trebuie să conțină alimente cât mai diversificate pentru a nu se ajunge la monotonie. Mai mult decât atât, uitându-mă la multe dintre dietele cunoscute, am observat că majoritatea sunt foarte stricte și de cele mai multe ori duc la carențe și la dereglări ale metabolismului, deci cu siguranță trebuia o altă abordare.
Apoi am luat în considerare timpul necesar preparării. Lucrurile cele mai simple sunt de multe ori și cele mai eficiente. Astfel am găsit modalități rapide și lipsite de nevoia unor abilități de bucătar profesionist. Am apelat la cele mai simple metode – “ia bucata de carne, pune-o în tigaie, întoarce-o, ia-o din tigaie, taie câteva legume proaspete, mănâncă”. Nu ai timp nici de atât? deschide cutia de Cottage Cheese, ia un ardei gras și go for it. Am reușit să găsesc variante de mese care durează între 0 și 15 minute pentru a fi preparate. Am rezolvat problema timpului.
Apoi, pentru a face planul alimentar cât mai lejer și prietenos, am decis să îl personalizez în funcție de nevoile dar și de preferințele alimentare ale fiecăruia. Degeaba îți fac un plan nutrițional cu alimente recomandate dacă ție nu îți place fasolea verde, broccoli, peștele sau mai știu eu ce. Poate ești motivat și dispus să faci orice pentru a slăbi, dar cu toată dorința, dacă vei fi nevoit să faci ceea ce nu îți place, după una, două săptămâni vei scoate cu hotărâre vreo două înjurături și vei lăsa totul baltă. Am trecut prin asta, am simțit-o pe pielea mea.

Antrenamentul. Sunt atâtea tehnici, exerciții, aparate și opinii diferite încât nu știi ce să faci și de ce să te apuci. Mersul la sală de 4, 5, 6 ori pe săptămână poate fi foarte bun pentru antrenamentele de masă musculară, însă ce nu știu multe persoane este faptul că pentru a slăbi nu este nevoie de același efort și timp dedicat pentru activitatea fizică. Două, trei antrenamente pe săptămână, acasă, de 25 – 40 minute, sunt mai mult decât suficiente pentru a slăbi, a-ți tonifica întregul corp, a-ți ridica nivelul de energie și a-ți accelera metabolismul. Dacă nu găsești o oră pe săptămână pentru antrenament, atunci nu cred că îți dorești atât de mult să slăbești și să te tonifici. Am rezolvat și problema exercițiilor fizice.

Toate bune și frumoase! mese gustoase, rapide, îndeajuns de puține cât să nu stai numai în bucătărie și îndeajuns de multe cât să nu te înfometezi, antrenamente scurte făcute în orice perioadă din săptămână. Mulțumit de formula la care am ajuns, am început să pun în aplicare tot ce plănuisem și am fost foarte bucuros să văd că se poate și la un nivel destul de ridicat. Dar, în ciuda persoanelor care au reușit să își atingă obiectivele, au fost și unele care efectiv nu au reușit să reziste tentațiilor, să își găsească motivația pe termen lung sau, mai bine spus, disciplina de a se ține de plan. Nu au reușit de unii singuri. Dându-mi seama de acest lucru, am decis să fac un experiment cu unul din clienții mei.

Adevăratul personal training

Am decis să luăm legătura o dată la două zile și să discutăm despre mese, despre antrenamente, despre dificultățile din timpul zilelor. Am început să îi explic de ce era importantă masa X, în ce fel o ajuta alimentul Y, de ce perspectiva pe care o avea o împiedica să își îndeplinească propriile dorințe, să o motivez și să o îndrum din aproape în aproape și atunci am văzut schimbarea reală pentru prima dată și simțit cea mai satisfăcătoare senzație de până acum. Vedeam cum devenea propriul ei antrenor personal, cum știa să își schimbe singură alimentele, să se adapteze, să clădească încredere, să nu trăiască după o foaie de hârtie. Pentru mine, acesta este personal training-ul veritabil cu efectele cele mai profunde. Să fii alături de cel care dorește să se schimbe și să faci din călătoria lui/ei, călătoria voastră. Și de atunci am decis să fac asta în continuare.

Sunt bucuros că am ocazia să învăț și să antrenez oameni în sală, să pun la dispoziție planuri de nutriție și antrenament care să stea la baza transformărilor corporale, dar faptul că am găsit formula perfectă prin care să reușesc mai mult decât o transformare fizică este lucrul cel mai important pentru mine din toată activitatea de antrenor personal. Nu vreau să mă laud, dar sunt un norocos. Sunt norocos că pot face ceea ce îmi place cel mai mult și o pot face bine.

Sincer, vă mulțumesc pentru încrederea pe care mi-ați acordat-o prin faptul că ați ales să plecați la drum alături de mine, iar eu voi avea grijă să vă arăt recunoștința prin implicarea față de transformarea voastră.
Vreau să ajung la cât mai mulți dintre voi și să facem o schimbare împreună!

#Body, Mind & Soul
Let’s go!

Road-Sunset-Wallpaper.jpg

 

 Call Now Button