Da, te poți transforma fară înfometare, fără să te forțezi să mănânci alimente care nu îți plac și fără restricții de ore. Prin pachetul personalizat de alimentație și exerciții, făcute în intimitatea casei tale, voi fi alături de tine în drumul către cea mai bună formă a ta!

Când crește masa musculară?

Când crește masa musculară?

Saluuuut! 🙂

Astăzi clarificăm procesul de creștere în masă musculară.

Cum și când are loc creșterea în masă musculară?
Dacă mergem la sală și ne antrenăm va crește masa musculară. Bun, dar cum se întâmplă de fapt acest lucru?
Noi, pentru a executa mișcări, folosim într-o mare măsură țesutul muscular. Fiecare mușchi din corp are rolul de a executa o anumită mișcare (exemple: tricepsul are rolul de a executa extensia sau “întinderea” brațului, timp în care bicepsul are rolul de a executa flexia sau “îndoirea” lui).
Mișcările libere ale corpului nu supun un stres ridicat asupra grupelor musculare, motiv pentru care, pentru a ne dezvolta un corp cu masă musculară ridicată, apelăm la greutăți.
Dar care este de fapt rolul greutăților? acela de opune rezistență unei anumite mișcări, de a stresa mușchiul responsabil pentru acea mișcare într-un mod mai intens față de cel obișnuit.

Care este rolul acelui stres sau a antrenamentelor propriu zise?
În momentul în care ne antrenăm cu greutăți medii/mari, datorită stresului supus,  țesutul muscular suferă niște rupturi la nivel microscopic. Prin intermediul alimentației corespunzătoare și a odihnei, oferim organismului resursele necesare pentru a repara acele rupturi. Prin refacerea lor, mușchii cresc în volum și forță, adaptându-se pentru un nivel de efort mai ridicat.

Acesta este motivul pentru care pierdem din masa musculară în momentul în care nu ne mai antrenăm. Nefiind supus unui nivel intens de efort, corpul “realizează” că nu mai este nevoie de acea cantitate de mușchi și intră într-o stare catabolică, “mâncând” din el.

De ce se întâmplă acest lucru?
Adevărul este că masa musculară ridicată consumă o cantitate destul de mare de energie. Corpul nostru este un mecanism foarte complex ce se adaptează în așa fel încât să asigure autoconservarea cât mai bine. Un consum ridicat de energie nu duce la longevitate, la autoconservare, motiv pentru care, atât timp cât nu are nevoie de acea resursă (mușchiul) pentru a funcționa optim, organismul încearcă să scape de ea. Organismul nu se adaptează în așa fel încât să arătăm noi cât mai sexy, ci în așa fel încât să supraviețuim.

Așadar, putem concluziona faptul că antrenamentul nu este nimic altceva decât primul pas din tot procesul de acumulare de masă musculară. Noi nu “creștem” în timpul antrenamentului, ci doar ne pregătim organismul pentru creștere. Crearea propriu-zisă de țesut muscular se face după antrenament, prin alimentație și odihnă.

De final: data viitoare când te vei lăuda cu efortul depus, nu spune “trag tare la sală”, ci “trag tare la sală, mănânc ca la carte și mă odihnesc suficient” 🙂

Hai, o zi faină să aveți, cu antrenamente intense și mese nutritive :)))
Salut!

stock-vector-train-eat-sleep-repeat-motivational-quote-template-for-gym-t-shirt-cover-banner-or-your-art-336660653.jpgCall Now Button