Da, te poți transforma fară înfometare, fără să te forțezi să mănânci alimente care nu îți plac și fără restricții de ore. Prin pachetul personalizat de alimentație și exerciții, făcute în intimitatea casei tale, voi fi alături de tine în drumul către cea mai bună formă a ta!

Care sunt de fapt beneficiile sportului?

Care sunt de fapt beneficiile sportului?

“Sportul este foarte sănătos” – o afirmație pe care nu ai cum să nu o fi auzit măcar o dată.

Și chiar dacă este cât se poate de adevărat, tind să cred că e unul din lucrurile alea pe care le credem pur și simplu, fără a avea o explicație logică și solidă.

Astăzi vreau să încerc să enumăr câteva dintre beneficii, astfel încât să încercăm să ne dăm seama mai bine pentru ce facem sport și, dacă nu facem deja, de ce ar fi foarte bine să ne apucăm:

Cele mai cunoscute:

1. Crearea unui corp estetic.
Chiar dacă acesta este cel mai popular și evident țel atunci când ne apucăm de fitness, adevărul este că, odată cu procesul de dezvoltare a corpului apar foarte multe schimbări mentale #bodymindandsoul.
Ce nu realizăm încă din primul moment, dar devine destul de clar chiar și după prima săptămână, este schimbarea la nivel de respect de sine și la nivel de încredere în propriile puteri. Trăim într-o lume plină de complexe, iar faptul că putem să ne rezolvăm propriile goluri, să ne bucurăm de propriul progres, duce către o stare de bine pe care prea multă lume o privește la modul general, de parcă nu ar însemna nimic. De ce facem ceea ce facem? pentru a ne simți bine, pentru a ne bucura. Iar fitness-ul face chiar asta.

2. Îmbunătățește rezisența cardiovasculară.
De câte ori n-ai pățit să urci 1-2 etaje și deja să vezi că respiri greu?
Nimic nou când spun că, mai ales în ultimii ani, activitatea noastră fizică se diminuează și auzim din ce în ce mai des despre viața sedentară. Nu putem să ignorăm acest lucru și să spunem că “eh, merge și-așa.”.
Miocardul este peretele muscular al inimii. Și acest mușchi, care oricare altul, poate fi dezvoltat. Acesta are rolul de a pompa sânge către țesuturi. Sângele conține oxigen, nutrienți, hormoni, toate resursele de care are nevoie corpul pentru a funcționa în parametri optimi. Abilitatea inimii de a trimite toate acestea către țesuturi este strâns legată de capacitatea musculară a lui.
Dacă vrem să fim capabili, să ne simțim tineri și în forță, trebuie să ne păstrăm corpul într-o formă cât mai funcțională. Rezistența cardiovasculară, împreună cu o rezistență musculară bună, te vor pune în poziția în care să simți că ești activ, sănătos, capabil.

3. Te poate ajuta să slăbești sau să pui masă musculară, indiferent care din cele două te interesează.
Dacă vrei să slăbești, lucru din ce în ce mai frecvent în ziua de astăzi, alimentația este baza. Dar dacă vrei să o faci mai rapid și mai sănătos, atunci sportul este cireașa de pe tort. Degeaba slăbești, dacă la final ești doar slab/slabă. Degeaba slăbești dacă nu rămâi cu niște forme plăcute, de care să te mândrești și care, fii fără grijă, vor fi remarcate și de cei din jurul tău.
Dacă vrei să pui masă musculară pe tine, este imposibil fără sport. Dacă de slăbit, poți slăbi doar din alimentație, în cazul acumulării de masă musculară, n-ai nicio șansă fără activitate fizică, fără un stimul care să îți forțeze corpul să se adapteze.

De-acum să înceapă motivele mai puțin discutate, dar foarte importante, pentru care ar trebui să faci sport:

4. Dacă până acum am vorbit de sănătatea corpului, de aici putem vorbi și despre sănătatea minții. 
La ce mă refer când spun asta?
Ai auzit persoane care spun că terapia lor este sala sau activitatea fizică? Ce vor să spună prin asta?
Majoritatea dintre noi suntem destul de stresați, indiferent din ce motiv. După un antrenament la sală, efectiv te simți mai bine. Sportul are un efect imediat când vine vorba despre eliberearea de stres. Dacă încerci să lucrezi la acest aspect, îți recomand cu toată încrederea să îi dai o șansă sportului.

5. Am vorbit despre stres, însă mai putem “vindeca” și o altă stare ce devinde din ce în ce mai răspândită. Anxietatea.
Sportul devine un alt fel de psiholog, unul chiar foarte sigur.
De ce? stările noastre sunt determinate de anumite substanțe produse în corp.
În acest caz vorbim de endorfine și serotonină. O creștere a secreției acestor substanțe duce în mod direct la fericire, la stări de bine. Sportul, pe lângă altele, face chiar asta – duce la secreția acestor hormoni, lucru ce te poate ajuta foarte mult dacă ai parte de anxietate.

6. Te ajută să te concentrezi. 
“Sala”, făcută bine, te va pune mereu în poziția în care vei fi nevoit să te concentrezi. Ca să te antrenezi eficient, trebuie să fii atent la corpul tău, la ce simte odată cu exercițiile pe care le faci. A te antrena nu înseamnă, așa cum cred unii, să muți o multitudine de greutăți de ici-colo. A te antrena eficient în sală înseamnă să îți miști corpul contra unei rezistențe exterioare (care sunt greutățile). Chiar dacă vizual, pare a fi același lucru, de fapt tu îți îți îndrepți atenția către corp și nu către greutate/aparat. Ca să faci acest lucru, nu poți să privești în jur, să vorbești, să îți verifici telefonul, să, să, să. Ești doar acolo, cu mintea în mușchiul pe care îl lucrezi, încercând mereu să îl stimulezi mai tare. Repetând acest proces, înveți să nu te mai lași distras de orice lucru din exterior. Înveți să îți îndrepți atenția unde te interesează, să te concentrezi.

7. Dormi mai bine

8. Înveți mai ușor

9. Te ferești de o sumedenie de afecțiuni cardiace

10. Chiar dacă depui efort pentru a te antrena, nivelul de energie de după este mai ridicat.

11. Îți accelerezi metabolismul.

12. Te ferești sau poți corecta deficiențele posturale

Altfel spus, chiar dacă ești “ok” cu tine, cel de acum, indiferent dacă ești sau nu stresat, obosit, mulțumit de cum arăți, etc., poți să te simți și mai bine. Îmi vine în minte un exemplu foarte bun:

Ai avut vreodată o pereche de căști decente, de care să fii mulțumit, iar după ceva timp să îți cumperi o pereche și mai bună și să fii uimit de cât de fain se aud, de câte sunete și senzații auditive n-ai avut parte până în momentul ăla, de cât de interesantă este noua experiență? la fel e și cu sportul. Nu știi ce pierzi până nu încerci să treci la următorul nivel 🙂

Ești singurul responsabil pentru viața ta
Do something about it

Pentru mai multe informații legate de fitness sau pentru colaborare, CLICK pe hyperlink-urile de mai jos:

Instagram
Facebook
YouTube
Colaborare



Call Now Button