Da, te poți transforma fară înfometare, fără să te forțezi să mănânci alimente care nu îți plac și fără restricții de ore. Prin pachetul personalizat de alimentație și exerciții, făcute în intimitatea casei tale, voi fi alături de tine în drumul către cea mai bună formă a ta!

Câte zile pe săptămână trebuie să mă antrenez?

Nu e un mister faptul că din ce în ce mai multe persoane încep să acorde mai multă atenție corpului lor și devin mai interesate de a pierde grăsimea în exces sau de a căpăta o formă estetică, fie prin tonificare, fie prin acumulare de masă musculară.

Dar interesul nu este decât unul din primii pași. Cum, cât, când? acestea sunt elementele care contează cel mai mult.

De data aceasta voi fi mai practic și voi scrie exact cum procedez cu persoanele pe care le antrenez:

Pentru cei care nu fac exerciții deja și vor să slăbească, le recomand un minim de 2 zile pe săptămână, în funcție de nevoia lor de a slăbi și de timpul liber pe care sunt dispuși să și-l găsească.

Nu sunt 2 zile prea puține pentru a slăbi?
Nu. Am testat de îndeajuns de multe ori această frecvență și, personal, sunt mulțumit de ce rezultate poate aduce.
Majoritatea clienților mei reușesc să slăbească 4-8 kilograme în prima lună și apoi undeva la 3-6 kilograme pentru fiecare lună ulterioară. Pentru mine experiența de până astăzi e dovadă suficientă că se poate.
Așadar, dacă vrei să slăbești și ai ca scuză faptul că “nu ai timp”, îți spun cu siguranță că nu e adevărat. Dacă nu reușești să îți găsești 30-40 de minute libere pentru exerciții, timp de 2 zile pe săptămână, atunci nu îți dorești să slăbești.
Și nu e neapărat să mergi la sală pentru asta. Te poți antrena acasă, doar să știi cum să o faci eficient. Dacă vrei un program care să conțină tot ceea ce ai nevoie pentru a slăbi, dă-mi un mesaj aici și îți recomand programul complet care ți se potrivește cel mai bine.

Bineînțeles, dacă îți dorești mai mult și ești dispus să depui efort în direcția aceasta, poți face și mai multe antrenamente.
Care e diferența dintre 2 și mai multe zile de antrenament? Cât de tare se simte această diferență?
Prima dată trebuie să înțelegem care este scopul și efectul unui antrenament. Când vine vorba de slăbit, eu privesc antrenametul astfel:
-un mod de a arde calorii
-un mod de a accelera metabolismul
-un mod de a activa musculatura, oferindu-i tonus și poate o oarecare creștere în masă

Așadar, putem vedea că reușim să facem 2 lucruri: să slăbim mai repede, dar să căpătăm și o formă estetică a corpului.
Privind astfel antrenamentele, atât timp cât este timp suficient de refacere, un număr mai mare de antrenamente va ajuta să ardem mai multe calorii, și să ne tonificăm mai repede. Un alt avantaj al numărului mai ridicat de antrenamente este acela că putem să antrenăm mai accentuat anumite zone ale corpului. Mai exact:
Dacă ne antrenăm de 2 ori pe săptămână, am avea două variante: ori două antrenamente pentru întregul corp, ori un antrenament pentru trenul inferior și unul pentru cel superior.
Dacă ne antrenăm de mai multe ori, putem face de fiecare dată antrenamente pentru tot corpul, dar într-o zi punând mai mult accent pe brațe, în alta mai mult pe abdomen, în alta mai mult pe picioare, în una poate chiar schimbăm tipul antrenamentului și alergăm, înotăm, etc.
La final de săptămână, cel cu 2 antrenamente arde un număr de calorii din antrenamente și lucrează câte puțin din fiecare grupă, iar cel cu 4 antrenamente arde aproximativ de două ori mai multe calorii și pune accent pe fiecare grupă musculară.

Pentru cei care vor și au timp să se antreneze de mai mult de 2 ori pe săptămână și au posibilitatea de a veni la sală, le recomand 3 zile pe săptămână în care punem accent pe grupele principale de mușchi (picioare, spate, piept) și spre final de antrenament facem 1-3 exerciții pentru grupele secundare (brațe, umeri, abdomen, etc.). Sunt sigur că mulți dintre voi vă veți supăra pe mine când veți vedea că încadrez abdomenul la grupe secundare pentru că majoritatea vor să slăbească mai ales în zona abdomenului și vor un six pack frumos, în ciuda faptului că, atât eu, cât și alte persoane, tot repetăm că nu e nevoie să faci abdomene ca să pierzi din grăsimea de pe burtă. Aruncă un ochi aici pentru a citi mai multe despre acest subiect. Abdomenul este o grupă de mușchi care este solicitată destul de mult la exercițiile de bază precum genuflexiunile, îndreptările, împinsul la piept sau deasupra capului, ramat, etc.
Cu siguranță că vei reuși să stimulezi abdomenul și mai mult prin lucrarea acestuia în mod direct, dar nu este obligatoriu.

Pentru cei care vor să acorde mai multă atenție brațelor și umerilor, le recomand 4 zile pe săptămână.

Pentru cei care vor să se antreneze la un alt nivel și doresc să pună accent în mod egal pe fiecare grupă musculară, le recomand 5 zile pe săptămână.

Concluzia:
a. dacă vrei să reușești, nu e nevoie să te antrenezi în fiecare zi, de 2 ori pe zi. Două antrenamente de 30-40 minute, chiar și acasă, în fiecare săptămână, sunt suficiente.
b. dacă vrei să slăbești sau să pui masă musculară cât mai repede și vrei să faci o transformare cât mai frumoasă în cel mai scurt timp posibil, va trebui să depui la fel de mult efort și să mergi la sală chiar și de 5 ori pe săptămână.

Dar degeaba citim și medităm la ce ar trebui să facem dacă nu acționăm!

63050483-d-o-wallpapers

 

 Call Now Button