Da, te poți transforma fară înfometare, fără să te forțezi să mănânci alimente care nu îți plac și fără restricții de ore. Prin pachetul personalizat de alimentație și exerciții, făcute în intimitatea casei tale, voi fi alături de tine în drumul către cea mai bună formă a ta!

Ce ar trebui să MĂNÂNC pentru a pune MASĂ MUSCULARĂ?

Dacă în trecut am scris despre alimente care ajută la slăbit ( AICI ), cred că a venit vremea să scriem și despre alimentele pe care ar trebui să ne axăm când vrem să creștem în masă musculară.

Chiar dacă acest lucru poate fi destul de basic pentru mulți dintre voi, va trebui să acordăm atenție și celor care sunt total începători. Așa că, să nu mai pierdem vremea și să-i dăm! :)))

E simplu. Serios.

Pasul 1: hai să mai renunțăm la o parte din prostiile precum chipsuri, dulciuri, sosuri de barbeque, ketchup, pate, salam de vară :)) și alte astfel de alimente care, cel puțin pentru mine, par evidente că sunt rele.
Ca să accentuez ideea, hai să o prezint altfel. Să ne imaginăm un mini dialog dintre tine și o persoană pe care o admiri din punct de vedere al felului în care arată corpul lui/ei:

“Salut! îmi place cum arăți și aș vrea și eu să reușesc să arăt ca tine. Ce mănânci ca să ajungi așa?”
“Hei, salut. Mulțumesc! păi, de obicei mănânc pâine cu pate, cremwurști cu ketchup… pe la prânz iau niște gustări, cum ar fi niște chipsuri sau ceva dulce cu un suc, iar seara de obicei mănânc pâine cu margarină și dulceață. E preferata mea.”

Cred că am insistat destul :))
Concluzia nu e să renunțăm nepărat de tot la ele, chiar dacă ar fi benefic. Dacă nu putem de tot, fie că ne este poftă, fie că pur și simplu nu vrem, nu e nicio problemă, dar să le consumăm cu moderație.

Pasul 2: sunt multe lucruri de care trebuie să ținem cont dacă vrem să facem o treabă ca la carte, dar dacă vrem prima dată să începem și apoi să învățăm treptat din ce în ce mai multe, atunci hai să ne formăm o bază simplă:

Înlocuim mesele actuale cu mese formate din surse de proteină (carne, brânză, iaurt grecesc, ouă și poate și un supliment proteic), cu o sursă de carbohidrați (orez, ovăz, cartofi simpli sau dulci, paste integrale) și cu niște legume (salată, simple, trase la tigaie, la cuptor, etc.), acolo unde se pot adăuga, toate acestea fiind gătite cât mai curat (pe grill, la cuptor, în tigaie cu puțin ulei, fierte, etc.)
Ca gustări, poți mânca câte un fruct, niște oleaginoase, sau o masă mai mică.
Observă că am spus paste și carne, nu paste cu ketchup și carne prăjită; carne de pui cu cartofi la cuptor și salată, nu shawroma care are tot carne de pui, cartofi, salată, dar având cartofii prăjiți într-un ulei “extenuat”, cu sosuri de… ai înțeles.
Dacă vrei, adaugă fără nicio problemă ce condimente dorești la mâncarea respectivă, dar nu alte alimente care știi clar că nu ajută.

The End.

Cântărește-te când începi să mănânci astfel, după care verifică săptămânal cât ai pus pe tine. Dacă ai pus undeva la 0.5-1 kg pe săptămână, continuă așa.
Dacă ai pus mai puțin, mai adaugă la cantitatea pe care o consumi.
Dacă ai pus mai mult, mai scade din cantitatea de carbohidrați.

Și ai răbdare. Dă-ți o șansă reală, nu așa… “hai mă să fac și eu asta vreo 2 zile”.

Chiar nu e atât de greu și, tocmai de asta, lumea are tendința să fie sceptică. Partea grea e în a fi perseverent zi de zi, nu doar puțin azi… mâine, la prânz… la prima masă de joi, etc.

Antrenează-te, dă-i corpului tău ce are nevoie pentru a arăta așa cum vrei și continuă până ești mulțumit.

Pentru mai multe informații legate de fitness sau pentru colaborare, CLICK pe hyperlink-urile de mai jos:

Instagram
Facebook
YouTube
Colaborare

Îi dăm?

itspossibleart_0.jpg



Call Now Button