Da, te poți transforma fară înfometare, fără să te forțezi să mănânci alimente care nu îți plac și fără restricții de ore. Prin pachetul personalizat de alimentație și exerciții, făcute în intimitatea casei tale, voi fi alături de tine în drumul către cea mai bună formă a ta!

Cel mai bun pre-workout

Cel mai bun pre-workout

Salutare!

Astăzi vom vorbi despre plusul de energie pe care îl căutăm cu toții înainte de antrenament.
Fie că ne începem antrenamentul dimineața devreme sau seara, după ce am terminat programul de lucru, nivelul de energie nu este mereu cel mai ridicat.

Și pentru că ne dorim să scoatem cât mai mult din antrenamentul nostru, apelăm fie la un pre-workout, fie la o cafea.
Chiar dacă eficiența acestora este de luat în considerare, de-a lungul timpului am găsit un stimulent mult mai eficient, iar acesta este mindset-ul, mentalitatea.

Până să devin personal trainer full time, am fost nevoit să trec printr-o perioadă de tranziție în care aveam și un job de birou. Adunate, aveam un program de lucru de 13 ore, cu o pauză de o oră între job-uri.
Fiind una din puținele persoane care nu simt efectului unui pre-workout și neobișnuind să consum cafea, eram nevoit să trec peste momentul de oboseală de la final de program într-un mod diferit. Singurul lucru pe care îl puteam face era acela de a mă automotiva, de a-mi da un reset, a uita tot ce a fost până în acel punct și de a începe cumva de la zero.

Era momentul meu 100%.
Încerc să găsesc o modalitate prin care să transmit cât mai bine mesajul din mintea mea și cred că ar fi bine dacă aș începe cu un exercițiu de imaginație.

Imaginează-te în sală. Ești obosit, nu ai chef de antrenament, ai avut o zi proastă în care lumea te-a criticat, te-a dezamăgit, orice. Imaginează-ți că ai venit la sală “pentru că trebuie”, dar efectiv n-ai niciun chef de antrenament.

Ei, dacă ți s-ar da 10.000 de euro ca să tragi tare, să îți faci toate exercițiile la intensitate maximă, să faci repetare după repetare fără să te plângi, fără să te mai concentrezi asupra oboselii, ai face-o? dar la modul serios, fă un exercițiu real acolo, în camera ta, fără să te știe nimeni, imaginează-ți că e reală situația. Uite banii la recepție, pregătiți să îi iei cu tine când pleci, dacă faci o treabă bună. Ai mai simți oboseala?
Sau mai serios, doar de dragul exemplului, imaginează-ți că persoana cea mai dragă ție se află în pericol, iar singura șansă de a o salva este aceea de a face antrenamentul ăla ca niciodată până atunci. Gândește-te la iubitul sau iubita ta, la copilul tău, fratele, sora ta, mama ta, la cine e cel mai apropiat. Doar tu poți să îi salvezi.

Vezi cum deodată dispare complet orice fel de scuză? vezi cum nici nu se mai pune problema dacă ești capabil sau nu? vezi cât de mult ți se schimbă perspectiva?
Nu spun acum neapărat să vă imaginați astfel de situații înainte de antrenament, chiar dacă ar putea fi destul de eficient și poate am aprecia mai mult pe cel de lângă noi; ce vreau să scot în evidență este efectul pe care îl poate avea mintea noastră, fără a fi nevoie să consumăm un anumit produs, un praf, o pastilă, o băutură. Vreau să demonstrez că ne putem automanipula, dacă pot spune așa.
Dacă învățăm să ne ne curățăm de gândurile negative, de scuze, de motivele pe care le credem îndeajuns de bune ca să nu acționăm la intensitate ridicată și dacă nu ne oferim atât de ușor alternativa unei variante comode, corpul nostru acționează ca atare. Deci energia scăzută, chiar dacă apare și ca urmare a activităților de până atunci, este în mare parte și autoindusă.
Iar dacă energia scăzută poate fi autoindusă, putem face și invers. Putem să intrăm în sală cu gânduri opuse față de cele care vin natural: “a venit momentul!”, “azi voi avea un antrenament foarte bun!”, “în sfârșit am ajuns la sală; voi face un antrenament super!”, “nu mă poate opri nimeni din antrenamentul ăsta!”, “astăzi voi reuși să am cel mai bun antrenament de până acum, indiferent de oboseală, și va fi super când voi vedea că am reușit!”.

Cu cât vei face acest lucru mai des, cu atât vei contura mai tare ideea că se poate, că eficiența antrenamentului tău nu depinde de felul în care te simți în momentul în care ai călcat în sală și, la un moment dat, s-ar putea să îți creezi propria părere asemănătoare cu ceva de genul: “indiferent ce se întâmplă, nu îmi va afecta antrenamentul. Acolo sunt mereu pregătit.” în loc de vocea din minte care în prezent ți-ar spune “Sunt atât de obosit… azi nu voi putea să mă antrenez. Nu am cum.”

Acesta este cel mai bun preworkout. Este singurul care devine din ce în ce mai puternic, odată cu timpul, și nu invers, așa cum se întâmplă în cazul prafurilor sau cafelelor.
Ca să nu mai spunem că, atunci când nu vom putea să consumăm un stimulent din orice motiv, ne vom simți și mai incapabili.

Fiind un blog care conține în cea mai mare parte informații legate de fitness, am ales să dau un exemplu din același domeniu, însă metoda poate fi aplicată și în afara ei, indiferent de ce ai avea de realizat.

Poți mereu!

 

 

Pentru mai multe informații legate de fitness sau pentru colaborare, CLICK pe hyperlink-urile de mai jos:

Instagram
Facebook
YouTube
ColaborareCall Now Button