Da, te poți transforma fară înfometare, fără să te forțezi să mănânci alimente care nu îți plac și fără restricții de ore. Prin pachetul personalizat de alimentație și exerciții, făcute în intimitatea casei tale, voi fi alături de tine în drumul către cea mai bună formă a ta!

De la A la Z? sau de la A la B?

De la A la Z? sau de la A la B?

E posibil să încep să devin plictisitor de câte ori abordez subiectul răbdare, iar acest articol este fix despre acest lucru.

Răbdarea

Majoritatea dintre noi, cei care citiți acest articol și eu inclusiv, mai avem de trăit încă cel puțin 30 – 80 de ani. Avem atât de mult timp încât și dacă ne oferim 1% din tot timpul pe care îl avem, putem face o schimbare care să ne îmbunătățească 99% din viață.

Trăind într-o perioadă în care toate se petrec atât de repede, în care parcă avem atât de multe de făcut încât nici nu mai știm de unde să începem, avem senzația că nu avem timp și încercăm să găsim undeva, cumva, o metodă de a ajunge în punctul în care ne dorim folosind o formulă secretă pe care credem că doar câțiva dintre noi o au. Lucru care e fals.
Avem timp. Mult!

Nu e ciudat cum atunci când eram în clasele I-IV, aveam impresia că cei din clasa a VIII-a sunt mari? cum atunci când eram într-a VIII-a, aveam impresia că cei dintr-a XII-a sunt maturi? cum atunci când eram în liceu, cei din facultate păreau a fi atât de departe de noi? Și apoi privim în urmă și spunem “e abia la facultate.”.
Nu e ciudat cum cei care au douăzeci și ceva de ani sunt de părere că cei de 30 sunt “oameni mari”, iar cei de 39 de ani când ajung la 40 simt că “au îmbătrânit?”.
Ai toate șansele să auzi o persoană de 20 de ani cum spune de o alta de 40 și ceva cum că “Ooo, are 45 de ani… e bătrân!” :))
Când de fapt la 45 de ani încă ești tânăr și ai atât de mult timp să începi aproape orice de la zero. Poți începe să faci sport și să devii fit, să fii mai energic, mai sănătos, mai activ, să îți deschizi un bussines, să începi să îți schimbi gândirea, atitudinea și să devii o persoană mai bună, una cum poate nu ai fost până atunci.
Și care spune că e prea târziu, aș fi interesat să aud de ce. Dacă vrei, scrie-mi aici și spune-mi că mă înșel. Abia aștept! Ai 20-50 de ani în față, de ce nu ar fi timp?
Abia suntem la început, avem tot timpul înainte, de ce graba asta către luna viitoare?

Iar graba aceasta ne schimbă perspectiva în așa fel încât ajungem în punctul în care să fim nemulțumiți, demotivați, nerăbdători, lipsiți de speranță și încredere de sine.

Uite, un exemplu:
Să presupunem că îți dorești să slăbești 10 kg. Începi să faci puțin sport, începi să mănânci mai bine, să mai renunți din alimentele care știi sigur că nu te ajută să îți atingi scopul, etc.
Și faci efort timp de o săptămână, urci pe cântar și vezi că ai slăbit un kilogram jumătate. Dar vara e aproape și tu trebuie neapărat să slăbești 10 kg. Ce-i ăla un kilogram jumătate la toată munca depusă, zi după zi, luni, marți, mercuri, joi, vineri, tot weekendul, dimineața, la prânz, seara, când nu prea aveai timp, când erai obosit, când nu aveai chef. Dacă te uiți în oglindă parcă arăți fix la fel. Și nu a fost ușor. Ai schimbat atâtea în rutina ta și parcă nu ai obținut mare lucru. Toate pentru 1 kilogram jumătate din 10? cum ai putea să te bucuri de progresul tău cu o astfel de perspectivă, cu o astfel de grabă? nici eu nu știu dacă aș face-o dacă aș gândi așa.

Ok. Hai de data asta să gândim altfel. Hai să ne dăm un reset, să ne dăm seama că va nu vom slăbi 10 kilograme într-o lună și că va trebui să ne dăm o perioadă mai îndelungată. Îți vei de 2 luni jumătate. Și ne vom stabili și un obiectiv pe termen foarte scurt:
“Săptămâna asta voi slăbi 1 kilogram!”
La final de săptămână urci pe cântar și te aștepți să vezi că ai reușit să slăbești un kilogram, dar ce să vezi? e un kilogram jumătate! același rezultat ca mai sus, dar o altă stare, o altă motivație pentru viitor, o altă abordare.

Și precum am spus și în articolele anterioare, un kilogram nu va face o diferență foarte mare, dar nici o săptămână nu e mai mult decât o săptămână. Presupunând că vei slăbi continuu câte un kilogram sau un kilogram jumătate, vei avea vreo 5 kilograme la final de lună. Azi e 15 aprilie. Gândește-te că pe 15 mai vei avea 5 kilograme mai puțin. O lună trece foarte repede. Iar tu… tu câte kilograme ai acum? știi? scade 5 kilograme și spune-ți în minte câte kilograme vei avea peste o lună.

E bine, nu?
Răbdare.

19390083124_d066e79cec_z

 Call Now Button