Da, te poți transforma fară înfometare, fără să te forțezi să mănânci alimente care nu îți plac și fără restricții de ore. Prin pachetul personalizat de alimentație și exerciții, făcute în intimitatea casei tale, voi fi alături de tine în drumul către cea mai bună formă a ta!

Dezamăgirile

Dezamăgirile

Salut!
Azi vorbim despre dezamăgiri și cum am putea să le evităm mai ușor.
Hai să-i dăm:

Cu toții am avut și avem parte de dezamăgiri. Unii mai multe, alții mai puține, dar ele apar mai devreme sau mai târziu în cazul tututor.

Dar de ce?
Care sunt factorii care ne fac să ajungem să fim dezamăgiți? oamenii din jurul nostru? rezultatul final al unei probe de orice natură? acțiunile noastre?
Nu știu când, dar la un moment dat a făcut click și cred că am găsit răspunsul la această întrebare: dezamăgirile apar ca urmare a așteptărilor noastre de la ceva/cineva.

De fapt noi nu suntem dezamăgiți de cineva. Așteptările noastre cu privire la acea persoană sunt cele care ne fac să fim dezamăgiți. Dacă noi nu am avea așteptări de la X, iar X “ne-ar dezamăgi” neținându-se de cuvânt sau acționând într-un mod necorespunzător, nu ne-ar afecta deloc.
Suntem dezamăgiți când vrem să ne apucăm de slăbit, începem să respectăm un plan de alimentație și antrenament, iar după o săptămână vedem că am slăbit “doar un kilogram“, iar noi am fi vrut 3.

Același scenariu, un rezultat diferit.
Deci felul în care ne manipulăm așteptările cred că poate duce la o viață mai bună, indiferent că este vorba despre a noastră sau a altcuiva.
De câte ori am ajutat… și când am avut nevoie de ajutor, nu a venit nimeni!.
Sună cunoscut?
Dar de ce se ajunge aici? pentru că atunci când ajutăm sau dăruim, de multe ori o facem rămânând cu ideea că acea persoană ne este datoare. Teoretic, așa o fi. Dar practic este mult mai eficient să ajuți sau să oferi atunci când chiar simți că vrei să o faci și să o faci fără să ai nici cea mai mică așteptare în schimb. Să ajuți pentru că așa ai vrut și să uiți că ai făcut-o.
Această nouă perspectivă și lipsa așteptărilor va face toată diferența când va veni vorba de felul în care vom reacționa la acțiunile din jurul nostru.
Dacă am ajuta 10 oameni și ne-ar ajuta înapoi 6, am fi dezamăgiți, supărați și am spune că “viața nu e corectă” și alte bazaconii.
Dar dacă am ajuta 10 oameni pentru că așa ne dorim, fără a avea așteptări în schimb, iar atunci când am avea nevoie de ajutor și am încerca să ne descurcăm singuri, am vedea că deodată apar 6 oameni care vor să ajute, am fi recunoscători.
Parcă în loc de “De câte ori am ajutat… și când am avut nevoie de ajutor, nu a venit nimeni!” îți vine să spui “bine faci, bine găsești!” 🙂
Fii singura persoană responsabilă pentru binele tău și vei trăi altfel binele dinprejur.

Concluzia
Hai să facem bine atunci când simțim că vrem să o facem, să nu ajungem în punctul în care să scoatem ochii altora că i-am ajutat și că ne sunt datori, ca apoi să fim dezamăgiți.
Hai să începem să acționăm mai mult, să ne bazăm pe noi și să realizăm că nu va ieși neapărat perfect, hai să ne dezvoltăm răbdarea, să dăm ce avem mai bun și să fim pregătiți să învățăm din greșeli, oricât de clișeic ar suna; pentru că vom greși! 100%! iar a greși nu este un lucru rău, așa cum se zvonește 🙂
Dacă ai greșit o dată, sunt șanse mult mai mici să mai greșești din același motiv. Iar după ce epuziezi o mare parte din greșelile pe care le poți face, nu rămâi decât cu variantele bune. O greșeală nu duce la dezamăgire, ci o greșeală la care nu ne așteptăm.
Așa că greșește des, așteaptă-te la asta, asumă-ți și continuă.

E ora 02:57 AM și am terminat de scris despre aceeastă idee aleatorie, chiar dacă posibil nu în cel mai elocvent mod.
Dar am vrut să o împărtășesc cu voi oricum. Sper să vă fie de ajutor.

Numai bine!

Jackson-Peace-SignCall Now Button