Da, te poți transforma fară înfometare, fără să te forțezi să mănânci alimente care nu îți plac și fără restricții de ore. Prin pachetul personalizat de alimentație și exerciții, făcute în intimitatea casei tale, voi fi alături de tine în drumul către cea mai bună formă a ta!

Dragostea de sine

Dragostea de sine

Haha, va fi un articol interesant 🙂

Să începem cu cei care vor răspunde “eu” la următoarea întrebare:

Cine consideră că nu se iubește îndeajuns sau deloc?
Și pentru că nu răspunde nimeni în mod public, putem să scoatem mai multe răspunsuri de “eu” decât în mod normal. Prima problemă este aceea că dragostea de sine are tendința de a părea ceva rău, egoist, un lucru care naște o tentă de vinovăție. Avem înclinația de a privi atenția către sine ca fiind un lucru lipsit de onoare, ceva cu tentă negativă, ceva ce nu spunem cu mândrie. Așa e?

Totul este cauzat de lipsa de perspectivă. În opinia noastră nefiltrată, avem tendința să spunem că omul bun este cel care are cât de cât grijă de el, dar are cea mai mare grijă de ceilalți. Voi încerca să-mi spun punctul de vedere și poate vă va ajuta să faceți și voi o schimbare, dacă veți considera că este benefică.

Regula de bază: cu cât ești mai capabil, cu atât vei putea oferi mai multe
Cu cât vei fi mai echilibrat, mai pregătit, mai hotărât, mai bun, cu atât vei avea capacitatea să oferi celor din jur mai multă valoare într-un timp mai scurt, într-un mod mai eficient. Corect? iar pentru asta ce trebuie să facem? să ne dezvoltăm / să punem accent pe noi, să ne dăm atenție.

Cu cât trăim mai rău și nu simțim progresul de orice natură, cu atât vom considera că așa este normal pentru noi, că nu facem parte din acei oameni aparte care merită mai mult, că noi facem parte din “oamenii normali” și că suntem cumva limitați din punct de vedere al probabilelor reușite. Când te înveți cu astfel de gânduri nocive, devin naturale și, automat, nu vei avea cum să te vezi altfel. Nu vei avea cum să te privești cu dragoste. Încă o dată, nu e absolut nimic rău în a te iubi (care e diferit de a fi plin de tine, arogant sau nesimțit).

“Vlad, eu nu sunt neapărat nemulțumit de mine, dar nici mulțumit. E… ok. Aș zice că nu simt nimic în mod special față de mine.”
Uite cum văd eu treaba asta: să dăm un exemplu din fitness.
Să spunem că ești în situația de mai sus și nu simți să faci o schimbare cu corpul tău. Dar, să presupunem că, din orice motiv, te-ai apuca să te alimentezi altfel, să faci exerciții și să te odihnești bine. Tu, cel/cea care erai indiferentă de corpul tău pentru că na, era ok așa, începi să vezi schimbări. Începi să vezi câteva liniuțe noi în zona abdomenului, pielea nu mai este lăsată, ai niște forme ferme, hainele se așează pe tine mai bine, arăți mai fit, chiar dacă nu îți doreai neapărat asta, iar lumea începe să observe acest lucru. Imaginează-ți. Hai, fă-o. Imaginează-te în fața unei oglinzi mari și vezi niște detalii pe care înainte nu le vedeai. Imaginează-ți că începi să vezi vezi formele abdomenului, brațele nu mai sunt drepte și lăsate, fiecare parte din corpul tău se leagă de cealalată într-un mod armonios. Mușchii sunt mai tari, se despart între ei altfel, ești mai atletic/atletică.

Spune-mi acum, tu, cel/cea care nu simți dragoste de sine, nu îți place ce vezi? nu te apreciezi mai mult? nu te simți superior vechiului tău “eu”? nu… nu începi să simți un pic de iubire de sine? nu simți că vrei și parcă și  mai mult pentru tine, în ciuda a ce simțeai acum câteva momente? Înainte nu îți păsa, dar acum că vezi schimbarea, vrei și mai mult. Poți mai mult și, ce să vezi, parcă meriți mai mult. Ți se schimbă perspectiva.

Hai să te liniștesc. Iubirea de sine nu înseamnă narcisism, egoism, aroganță, etc.
Iubirea de sine înseamnă RESPECT pentru sine. Și nu respect de ăla fals, ci să realizezi că ești important/ă, că ai un instrument mai valoros decât orice alt lucru pe care ai putea vreodată să îl cumperi, așa că trebuie să îl protejezi și să îl dezvolți (atât fizic, cât și spiritual).

Știi vorba aia: “realizezi ce ai abia când pierzi acel ceva”.
În viață, vrem, nu vrem, vom pierde multe. Însă când ne vom pierde pe noi, va fi o zi tare tristă și plină de acel ceva de care m-am ferit mereu, de regret.

Lasă prostiile, trezește-te, redescoperă-te și….

Iubește-te!

Pentru mai multe informații legate de fitness sau pentru colaborare, CLICK pe hyperlink-urile de mai jos:

Instagram
Facebook
YouTube
Colaborare

photo-1535615615570-3b839f4359be