Da, te poți transforma fară înfometare, fără să te forțezi să mănânci alimente care nu îți plac și fără restricții de ore. Prin pachetul personalizat de alimentație și exerciții, făcute în intimitatea casei tale, voi fi alături de tine în drumul către cea mai bună formă a ta!

FII mai ENERGIC și mai PUTERNIC ca niciodată!

Fii atent la ce-ți voi scrie acum, la câteva lucruri pe care le știi foarte bine dar pe care le ignori prostește:

Vrei să simți cum să te simți INCOMPARABIL mai bine? să faci o schimbare, dar nu una oarecare, ci una care să răsune în așa fel încât să nu poate fi neglijată nici de tine, nici de altcineva?

Atunci ia în considerare 4 aspecte din viața ta pe care le știi, dar cărora, dintr-un motiv tâmpit, nu le dai importanța cuvenită. Știi că sunt importante, dar nu le valorezi cu adevărat. E o diferență.

Care sunt cele 4 lucruri foarte importante?
Nutriția, sportul, somnul și stresul.

În unul din articolele mele vorbeam despre a avea răbdare și a face câte un pas, pe rând,  pentru o perioadă mai lungă, ca apoi să treci la un altul și să repeți procesul. Și sunt total de acord cu ideea asta, DAR, unii dintre noi trebuie să facă mai mult deodată. Unii dintre noi trebuie să sară de la metoda “pas cu pas” și să schimbe radical felul în care se simt, felul în care trăiesc, felul în care se irosesc și să acționeze pe măsură.
Vei ști dacă tu ești unul din acei oameni. Nu trebuie să îți confirme nimeni. Dacă ești unul din ei, vei ști asta fără nicio îndoială.

Așa că lasă prostiile, lasă scuzele, lasă planificatul pentru mâine, uită motivele pe care le folosești mereu pentru a explica de ce nu poți face aceste schimbări și pe care le folosești pentru a te face să te simți mai bine și îndreptățit să nu reușești. Hai frate, lasă odată prostiile deoparte!

Nutriția – înainte de a vorbi despre a slăbi, a pune masă musculară sau orice altceva, hai să ne dăm seama că nutriția echilibrată îți face corpul să se simtă mai bine, mai energic, mai puternic, mai capabil. Omule, dacă mănânci bine și sănătos, te vei simți mai bine decât ai tu idee. Come on! wake up! știi că legumele sunt bune, știi că fructele au vitamine, ai auzit și la grădiniță de carne, lapte, ouă, știi că prăjelile, dulciurile, sucurile, sosurile folosite la fast food și chiar la salatele cumpărate sunt rele. Știi ce ai de făcut!

Apa – bea apă. Să repet și eu un lucru pe care îl știi deja? să repet că suntem aproximativ 70% apă? are rost să îți zic că este important să îi dai corpului tău apă ca să poată funcționa cum trebuie? apă, nu bere, suc, sau mai știu eu ce nebunie.
Știi că este foarte sănătos să te hidratezi, nu? sunt sigur că știi. Și cu toate astea câți dintre voi beți 0.5L sau 1L de apă pe zi? bea apă, impune-ți să îți faci un obicei din a te hidrata. E vorba doar de o perioadă de câteva zile în care să te acomodezi cu schimbarea și apoi îți va fi mai ușor.

Sportul – nu vreau să scriu un articol în care să încep să intru în detalii, să prezint aici cum “conform studiilor bla bla bla”, ci să privim imaginea de ansamblu și să realizăm că trebuie să facem o schimbare. Omul, încă din cele mai vechi timpuri și până acum câțiva ani, se mișca. Activitățile zilnice necesare pentru a supraviețui erau făcute de așa natură încât trebuia să te miști. De asta oamenii erau mai zdraveni înainte.
Acum nu mai este așa și nu e neapărat rău, doar că trebuie să compensăm. Cu cât stai mai mult, cu atât îți vine să mai stai. Cu cât stai mai mult, cu atât vei avea mai puțină energie, deci îți va veni greu să faci ceva ce necesită mișcare. Nu degeaba se zică că o belea nu vine niciodată singură. Dar dacă privești un pic mai profund, vei vedea că are și logică. Fă pasul! Ridică-te, caută o activitate fizică care să îți placă și mișcă. Fă schimbarea, dă-ți elan, ajută-te!
Dacă vom combina alimentația sănătoasă cu sportul, deja vom simți o schimbare majoră GARANTAT, 100%, fără nicio îndoială.
Dar nu te opri aici! fă mai mult:

Somul – dormi! frate, nu mai sta până la 3 dimineața.
Noaptea-i făcută să dormi.
Știi ce e prostesc? de multe ori ajungi să adormi târziu pentru că stai și te uiți la TV la niște prostii, pentru că intri pe Facebook , Instagram, Snapachat, YouTube sau cine știe unde și intri într-un lanț de filmulețe sau postări care te țin cu ochii în ecran. De multe ori nu ai un motiv serios pentru care nu apuci să dormi îndeajuns. Sunt doar obiceiuri rele. Dezvață-te de ele!
Poate nu-ți iese perfect din prima, dar mai încearcă! încă odată și încă o dată și tot așa. Dar poate totuși ești hotărât și îți iese fix din prima. Tot, din prima! că nu ești slab, te prostești doar.
Alege-ți o oră de culcare (preferabil între 22:00 și 00:00 – și nu, nu e devreme. Nu te bagi la somn odată cu găinile, nu!) și un interval de somn de 6-8 ore. Testează, vezi cum te simți mai bine. Sunt șanse să fii mai odihnit cu 6 ore decât cu 8. Dar poate e invers. Nu am de unde ști. Joacă-te un pic și cunoaște-te.
Învățăm fel și fel de lucruri și cu toate astea, majoritatea dintre noi nu apucă să se cunoască pe sine, să își cunoască propriul corp, ca să nu mai zic de suflet.

Stresul – să zicem că stresul este mai dificil de controlat. Nu e ca și cum ai spune “nu te mai stresa!” și gata, ai reușit. DAR partea bună e că odată cu reglarea celor 3 aspecte de deasupra, nivelul hormonilor din corpul tău precum cortizolul (care este numit și hormonul stresului) scade. Vei reuși să lucrezi la o parte din nivelul stresului pe care îl resimți în viața de zi cu zi prin simplul fapt că mănânci corect, faci sport, te odihnești. Nu mai zic că, făcând toate cele despre care am vorbit, va crește starea de bine, respectul de sine, încrederea în tine, lucruri care vor avea un efect clar asupra nivelului de stres. Apoi poți lucra și tu intenționat la a-ți controla stările, gândurile, acțiunile, astfel încât să încerci, atât cât poți, să te stresezi mai puțin. Un pic de ici, un pic de colo și se adună.

Dar ca să reușești toate aceste lucruri, trebuie să devii hotăratât, să renunți la unele activități care te fac mai mult să pierzi vremea decât să câștigi ceva și să acționezi. Sună banal: nutriție, sport, somn și stres. Nu sună a ceva entuziasmant care să te facă să vrei și tu neapărat, dar maaaamă! ce efect pot avea toate astea combinate. Alt om!

Dă-i bice odată!

Fitness-top-story

 Call Now Button