Da, te poți transforma fară înfometare, fără să te forțezi să mănânci alimente care nu îți plac și fără restricții de ore. Prin pachetul personalizat de alimentație și exerciții, făcute în intimitatea casei tale, voi fi alături de tine în drumul către cea mai bună formă a ta!

Flexii pentru biceps cu bara Z

Flexii pentru biceps cu bara Z

Saluuuut!

Hai să diversificăm puțin atmosfera pe blog.
M-am decis să încep a vă scrie și despre exercițiile realizate în sală, cu cât mai multe detalii posibile, pentru a putea avea parte de cele mai eficiente antrenamente.

Flexiile pentru biceps cu bara Z – exercițiul meu preferat pentru biceps

First thing’s first – care este bara Z?
Aceasta:
102748222_1_644x461_bara-z-olimpica-bara-ez-bara-biceps-triceps-bucuresti.jpg
Am indicat cu linii roșii de unde aș recomanda să prindeți bara.
De ce?
Răspunsul la această întrebare îl veți primi într-un articol detaliat pe care îl voi scrie curând.

Care sunt elementele de care trebuie să ne asigurăm că ținem cont în permanență și nu doar la primele repetări:

1. Primul lucru pe care vrem să îl facem este să ducem coatele lângă corp (nu în spate așa cum observ des) și să le menținem acolo, fără a le mișca.
De ce?
Pentru că, în acest caz, orice mișcare în care ducem umărul în față sau în spate este o mișcare ce este realizată datorită umărului și nu a bicepsului. Din acest motiv putem muta o greutate mai mare din punctul A în punctul B mișcând din cot – deoarece folosim mai mult decât bicepsul, deci avem o forță mai mare.
Dar noi ne dorim o stimulare și o îndreptare cât mai mare a atenției asupra bicepsului, motiv pentru care trebuie să executăm exercițiul cât mai corect.

2. Trebuie să ne stabilim cele 2 puncte între care are loc mișcarea barei Z.
Punctul A – din poziția în care ținem bara Z în mâini cu brațele relaxate, ridicăm foarte puțin bara, astfel încât să simțim cum punem tensiune pe biceps. Acesta este punctul din care începem exercițiul și în care vrem să ajunge de fiecare dată când vom coborî greutatea (și nu doar la repetările ușoare). Avem tendința de a fura mai mult decât este necesar și eficient și să nu lăsăm greutatea până în acest punct.
Punctul B – ridicăm bara cât de mult posibil, fără a mișca cotul. Folosește-te de o oglindă pentru a verifica acest pas.
Și în acest caz avem tendința de a ne fura singuri căciula prin a ridica bara Z până aproape de bărbie. În acel moment nu facem nimic altceva decât să detensionăm bicepsul, menținând greutatea prin intermediul deltoidului anterior (mușchi al umărului).
Altfel spus: ne relaxăm.
Hai să ne relaxăm după antrenament, nu în timpul lui 🙂
Zic bine?

3. În timp ce exeutăm mișcarea, trebuie să ne îndreptăm atenția asupra mușchiului și să ne dezvoltăm conexiunea minte-mușchi.
Am discutat detaliat despre acest lucru și chiar am exemplificat unul din trucurile pe care le puteți folosi chiar pentru acest exercițiu.

4. Ultimul și cel din urmă :)) – în momentul în care nu putem să mai executăm exercițiul corect (lucru pe care îl aflăm printr-o repetare încercată și nereușită), putem apela la un ușor balans al corpului, la repetări parțiale sau la alte moduri de a trișa, dar de data aceasta cu un efect pozitiv. Abia acum își au rostul repetările furate.

Țineți cont de tot ce v-am descris și veți simți cum exercițiul devine incomparabil mai eficient.

Sunt foarte curios de cei care veți pune în aplicare ce ați citit și chiar vă rog la modul sincer să îmi scrieți aici, pe facebook sau pe instagram și să îmi spuneți ce părere aveți.

Un antrenament care să ducă la progresc vă doresc!

lets-do-this-bu0f23



Call Now Button