Da, te poți transforma fară înfometare, fără să te forțezi să mănânci alimente care nu îți plac și fără restricții de ore. Prin pachetul personalizat de alimentație și exerciții, făcute în intimitatea casei tale, voi fi alături de tine în drumul către cea mai bună formă a ta!

Greutăți mici sau mari pentru femei?

Greutăți mici sau mari pentru femei?

O frică des întâlnită în fitness este frica fetelor/femeilor de a folosi greutăți prea mari deoarece vor deveni prea musculoase, deoarece “vor arăta ca un bărbat”, deoarece “nu vor să se facă mari” sau alte motive asemănătoare.

Foarte rare sunt cazurile fetelor care au un genetic foarte bun, care le fac să fie predispuse la acumularea unei cantități mai mari de masă musculară. Și nu, nu ești tu persoana aceea 🙂

Bărbații, spre deosebire de femei, au un progres considerabil atât în privința forței cât și a masei musculare datorită secreției de testosteron. Cu un nivel scăzut de testosteron, ca cel din cazul femeilor, este foarte greu de a se ajunge la forma de care se tem majoritatea persoanelor de sex feminin.

Dar dacă nu mă credeți, voi da drept exemplu una din persoanele cunoscute din social media:

22007627_10155710220216737_7761102782370183770_n

La prima vedere, ai spune că antrenamentele necesare pentru a ajunge la un asemenea corp sunt cele cu greutăți mici, repetări multe și mult cardio.
Dar realitatea este total diferită:

134

1. Genuflexiuni cu 105 kg
2. Ridicări de bazin cu 165 kg
3. Îndreptări cu 135 kg

Nu spun să faceți la fel ca persoana în cauză, dar nu vă feriți să folosiți o greutate mai mare, atât timp cât aveți o formă de execuție bine pusă la punct.

Antrenamentele intense cu greutăți vă vor ajuta să atingeți mult mai repede acel corp tonificat pe care vi-l doriți , iar un oarecare nivel de masă musculară nu va face decât să accentueze formele pe care vi le doriți, să vă accelerați metabolismul și să fiți mai ferite de acumularea de grăsime.

Iar în cazul în care vă veți antrena cu greutăți și veți considera că aveți mușchii prea dezvoltați, este de ajuns să schimbați tipul antrenamentului, începând să faceți exerciții cu greutăți mai mici și repetări mai multe (antrenamente de anduranță), iar corpul vostru va pierde din masa musculară acumulată (dar nu cred că va fi cazul de așa ceva).

Sper că am reușit să fac puțină lumină, să vă schimb măcar puțin perspectiva și să vă înurajez către un tip de antrenament care să vă aducă rezultatele pe care nu ați reușit să le aveți până acum .

Spor la antrenament!

82yr-old-granny-deadlifts-153lbsCall Now Button