Da, te poți transforma fară înfometare, fără să te forțezi să mănânci alimente care nu îți plac și fără restricții de ore. Prin pachetul personalizat de alimentație și exerciții, făcute în intimitatea casei tale, voi fi alături de tine în drumul către cea mai bună formă a ta!

În cât timp pot slăbi și cât?

În cât timp pot slăbi și cât?

Și într-o zi, dar nu e de ajuns 🙂

Astăzi voi încerca să vă spun părerea mea despre slăbit, despre cum trebuie privit procesul, la ce rezultate ne putem aștepta, în cât timp și poate dăm și câteva exemple pentru o mai bună înțelegere.

Deficit caloric = slăbit
După cum am repetat de foarte multe ori, principalul aspect de care depinde slăbitul este cantitatea de calorii din alimentație și cele consumate prin diverse activități fizice.

Vreau să slăbesc repede! voi mânca foarte puține calorii de-acum în colo
Înțeleg că unii dintre voi veți găsi această soluție una logică și chiar aparent eficientă.
Conform ideii de deficit caloric, dacă vom mânca puțin, vom slăbi. Dar dacă facem greșeala de a ne înfometa și a mânca prea puțin, corpul nostru va intra într-un deficit caloric mare, lucru ce va duce la o slăbire rapidă într-un timp scurt, DAR și la o reacție de supraviețuire a organismului și anume la o încetinire la fel de drastică a metabolismului.
Metabolismul este procesul prin care organismul nostru consumă energia asigurată de alimente. Un metabolism intens va avea mai multe arderi şi o conversie mai mică în grasime, iar în cazul unui metabolism lent, se vor depune mai multe grăsimi şi arderile vor fi reduse.
Burtica și șoldurile care te supără pentru că nu arată bine nu reprezintă nimic altceva pentru corp decât o sursă de energie.
Realizând că tu îi dai corpului foarte puține resurse, acesta își va încetini metabolismul și va menține din ce în ce mai multă grăsime.
Concluzia: dacă deficitul caloric este prea mare (ca cel din cazul unor diete sau a înfometării), vei slăbi o perioadă scurtă, după care nu vei reuși să mai slăbești nici cu foarte puțin. Mai mult decât atât, când vei începe să mănânci mai mult, vei pune și mai repede pe tine.

Ok, ok. Voi mânca echilibrat, menținându-mă într-un deficit caloric decent. Cât pot slăbi și în cât timp?
Fiecare organism este diferit. Auzim acest lucru des, dar evităm să îl înțelegem și acceptăm. În funcție de genă, vârstă, stil de viață, etc., procesul de slăbire va diferi de la un individ la altul. Deci nu va putea nimeni să vină și să îți spună că vei slăbi 5.3 kg în 4 săptămâni. Dar, din experiența mea de până acum aș putea să vă las niște valori aproximative:
– în prima lună poți slăbi sănătos între 4 și 8 kg. De multe ori, în prima săptămână apar o serie de schimbări în organism, motiv pentru care poți “da jos” până la 5 kg în cazurile extreme, dar acestea nu reprezintă numai grăsime, ci și o serie de fluide.
– în cea de-a doua lună aș spune că între 3 și 6 kilograme ar fi un rezultat bun.
– în continuare m-aș mulțumi cu 3-5 kilograme pe lună.

Dacă slăbesc X kilograme va fi suficient?
Vă voi da două exemple a unor clienți de-ai mei cu rezultatele obținute în primele 4 săptămâni:

  1. 3 kg în 4 săptămâni. Diferențele sunt destul de clare, chiar dacă diferența de kilograme e relativ mică.

 

2. 6.3 kg în 4 săptămâni. Diferențele nu sunt atât de vizibile (chiar dacă ele există, iar schimbările se simt clar la haine):

23379568_131064920945911_816382094_o.jpg

De ce? don’t ask me. Fiecare organism e diferit și reacționează ca atare. Dar cu răbdare, informare și disciplină poți ajunge la orice rezultat îți dorești.

Dar indiferent de rezultat, trebuie să înțelegi că orice ai obținut poate fi menținut doar dacă ai făcut niște schimbări ce au devenit un stil de viață.
Nu este de ajuns să facem un efort și gata; trebuie, odată cu procesul de schimbare a acțiunilor noastre în vederea atingerii unui anumit țel, să apară și o schimbare permanentă la nivel de perspectivă. Iar acest lucru nu se întâmplă într-o săptămână, ci într-o perioadă mai îndelungată, cu răbdare.

Quick note: avem tendința de a asocia cuvântul răbdare cu perioade foarte lungi de “greu”. Altfel spus, avem tendința de a exagera înțelesul acestui cuvânt, drept urmare ferindu-ne de orice proces care o implică.
Da, în unele cazuri putem vorbi și de câțiva ani, dar dacă ne referim la fitness, răbdarea poate fi măsurată și în câteva luni pentru a avea un rezultat frumos, nu neapărat în ani. Dacă meditezi puțin, vei realiza că acele câteva luni trec mai repede decât îți imaginezi în prima fază.

Răbdare.

 Call Now Button