Da, te poți transforma fară înfometare, fără să te forțezi să mănânci alimente care nu îți plac și fără restricții de ore. Prin pachetul personalizat de alimentație și exerciții, făcute în intimitatea casei tale, voi fi alături de tine în drumul către cea mai bună formă a ta!

Înfometarea și kilogramele pierdute

Înfometarea și kilogramele pierdute

Cine a încercat măcar o dată să slăbească abținându-se de la mâncare?
Nu văd nimic, dar simt o grămadă de “eu”-uri 🙂

De ce slăbitul prin înfometare încă este o variantă în anul 2018?
Pentru că merge.
Lumea începe să se înfometeze și, ce să vezi, când urcă pe cântar, văd ce vor.
Trăim într-o lume în care suntem nerăbdători să ne bucurăm de rezultatul final, dar fără a fi prea entuziasmați de procesul prin care trebuie să trecem.
Când ne înfometăm și vedem că ne-am mai apropiat încă un pic de kilogramele pe care ni le dorim atât de tare, ne bucurăm și chiar încercăm să rezistăm și mai mult senzației de foame pentru a grăbi și mai tare procesul.

Deci da, dacă stăm și o privim așa, putem fi empatici și înțelege de ce încă se practică această metodă total eronată. “Am auzit că vecina a renunțat la a mânca și a slăbit 5 kg! mă bag și eu”. Ce nu ai auzit însă e că vecina a cedat la un moment dat, lucru care este inevitabil și a pus pe ea 7 kilograme în 2 săptămâni și e mai grasă decât înainte, cu un metabolism dereglat, cu șanse mai mici de a reuși să slăbească eficient, cu destule carențe și poate chiar și câteva afecțiuni.

Deci, ce se întâmplă de fapt? e ok sau nu să ne abținem de la mâncare?
Un lucru pe care l-am repetat de multe ori este acela că principalul rol pe care îl are organismul nostru este să supraviețuiască, deci să se adapteze unor eventuale noi condiții.
Grăsimea pe care o avem este, de fapt, o sursă de energie pentru corp, stocată pentru orice eventualitate. Atunci când mâncăm mai multe calorii decât are corpul nevoie pentru a-și menține funcțiile vitale, țesuturile și activitatea fizică, surplusul este stocat de către corp sub formă de grăsime.
În momentul în care ne înfometăm, corpul nu mai primește din mâncare energia necesară supraviețuirii, așa că apelează la sursele de energie proprii, la grăsime, cel puțin în primele zile/săptămâni și slăbim.
Corpul nostru, sesizând că primim din ce în ce mai puține resurse, se adaptează și începe să își încetinească din activitatea funcțiilor vitale, sau, altfel spus, își încetinește metabolismul (metodă care ne ajută să ne autoconservăm mai multă vreme, dar să ardem grăsime mult mai greu).
Concluzia ar fi că, în prima fază, acesta consumă din grăsime, până când intră în stare de alertă și își calculează consumul de energie altfel, astfel încât să nu rămână prea repede fără ea (sau fără rezerve = grăsimea). Deci ne poziționăm în situația în care ne înfometăm, ne chinuim, nu mai reușim să slăbim și ne dereglăm metabolismul. NOT GOOD.

Care sunt urmările?
Nimeni nu începe să se înfometeze gândidu-se că vor mânca foarte puțin și se vor chinui toată viața, ci că se vor înfometa până vor slăbi atât cât vor, iar apoi… de multe ori nici nu mai ajungem până la acest “apoi”. Suntem prea distrași de ce ne dorim și, din păcate, prea ignoranți în legătură cu urmările.

Dar adevărul este acela că nu ai cum să reziști așa prea multă vreme. Iar când vei ceda, vei începe să mănânci prostii ca niciodată. Doar că, atunci când vei renunța, corpul tău se va afla într-o stare critică, într-o stare de alertă, într-o stare în care nu a mai primit resurse suficiente de prea mult timp și care, dacă îi vei oferi orice, el o va depozita foarte rapid înapoi, tot în ideea de a reuși să supraviețuiască cât mai mult. Mai pe scurt zis, te vei îngrășa mult mai repede decât până atunci. Fiind în această stare și mâncând și mai mult decât erai obișnuit sau obișnuită, va apărea acel efect de “yo-yo”, și te vei îngrășa foarte tare.

Înfometarea, chiar dacă se manifestă prin lipsa mâncării, duce de fapt, inevitabil, la mâncatul compulsiv, dezechilibrat, nesănătos.

“Da Vlad, dar eu sunt foarte ambițioasă și dacă îmi propun ceva, nu cedez”. 
Să presupunem că așa este și că tu, spre deosebire de alții, ai voința necesară să nu cedezi atât de repede. Însă, trebuie să înțelegi că hrana nu este făcută ca să ne facă pe noi să arătăm sexy, ci ca să ne ajute să funcționăm. Dacă noi ne înfometăm, vom dezvolta lipsuri din ce în ce mai mari în organism (vitamine, minerale, proteine, carbohidrați, găsimi, fibre) și, cu sau fără voia noastră, corpul va ceda și există o posibilitate foarte mare să ajungem chiar la spital, ca apoi să fim forțați de afecțiuni sau boli să nu mai putem continua înfometarea, altfel vom păți X, Y sau Z (bad stuff).

Ideea de final: a mânca mai puțin nu înseamnă neapărat a slăbi mai repede.

Și dacă tot avem voință să ne înfometăm, nu mai bine o folosim ca să ne ținem de un plan de alimentație echilibrat, calculat, cu mâncare sănătoasă, suficientă cât să nu ne fie foame deloc și care să susțină un corp estetic? nu mai bine facem alegerea corectă de a ne îndrepta atenția către lucruri benefice?

Tot ceea ce scriu pe acest blog este informație testată de către mine într-un fel sau altul, deci nu sunt veșnicele vorbe de pe internet repostate printr-un “copy – paste”.

Sfatul meu sincer este acela că, în loc să te înfometezi, în loc să cauți cine știe ce pastile, centuri de slăbit, în loc să te învelești în celofan ca să transpiri în ideea că vei slăbi mai repede sau cine știe ce alte astfel de nebunii, alege să investești o dată în tine. Merită pe deplin.

Îți pot crea un plan de nutriție sau un plan complet, cu tot cu exerciții (indiferent că ești la distanță, că ai sau nu timp să mergi la sală, că ești student sau mămică) și vei avea siguranța că vei ajunge mult mai repede și mai sănătos la ceea ce îți dorești pentru tine.

Scrie-mi AICI și lasă-mă să îți arăt că se poate.

 

Pentru mai multe informații legate de fitness sau pentru colaborare, CLICK pe hyperlink-urile de mai jos:

Instagram
Facebook
YouTube
Colaborare

 



Call Now Button