Da, te poți transforma fară înfometare, fără să te forțezi să mănânci alimente care nu îți plac și fără restricții de ore. Prin pachetul personalizat de alimentație și exerciții, făcute în intimitatea casei tale, voi fi alături de tine în drumul către cea mai bună formă a ta!

Învață să crezi în tine!

Învață să crezi în tine!

Salutare din nou!
Astăzi vreau să vă împărtășesc iar din propriile experiențe și concluzii, în speranța că veți reuși să aduceți un plus de valoare în viața voastră, indiferent de domeniu.

Ieri, la un antrenament, printre alte discuții cu unul din clienții mei, am auzit ceva ce mi-a atras atenția. Este un lucru pe care îl știu, dar pe care puțini îl cred pentru ei.

Mai exact: ca majoritatea clienților, persoana X a venit la mine să ceară ajutor pentru a slăbi. Avea 115.5 kilograme.
L-am întrebat care este scopul lui și a zis că vrea să slăbească.
L-am întrebat cât vrea să slăbească și a zis că nu știe, că vrea să slăbească.
Bun!

Nu cred că a trecut o săptămână până când mi-a zis că de fapt ar vrea să ajungă la 100 de kilograme, dar nu crede că va reuși.
I-am spus că poate și mai mult și, cu răbdare și disciplină, poate să facă mult mai mult, poate chiar să pună și masă musculară și să facă o schimbare totală în bine pentru el.
Răspunsul lui nu m-a surprins deloc: “nu vreau să pun mușchi; eu vreau să slăbesc”. E a doua oară când îmi dau seama că nici măcar nu îndrăznește să creadă în el atât de mult.
Pentru el, a slăbi “n” kilograme e mai mult decât suficient ca să fie fericit (mai vedem 🙂 )

Ok, trecând 4 săptămâni, a ajuns la 109.5 kg și îl aud: “când mă gândesc acum la cele 100 de kilograme, nu mi se mai pare că nu voi reuși. Acum parcă mi se pare posibil” (poate nu am reprodus 100% cuvintele lui, dar acesta a fost mesajul).

Unde vreau să ajung cu descrierea aceasta: nu este de mirare că nu îndrăznim să credem în noi când vine vorba de a reuși să îndeplinim obiective aparent mari. Dar, părerea mea, dacă ne dorim să avem și noi parte de cele mai frumoase momente și lucruri, trebuie să acționăm în așa fel încât să ne clădim încrederea și șansele de reușită.

Cum facem asta?
Trebuie să acționăm mai mult!
Unul din cele mai bune locuri de unde putem începe este în a rezolva task-uri mărunte.
Este absolut esențial să începem să facem acele lucruri mici care sunt ușor de făcut și pe care, de multe ori, nu le facem pentru că… e ușor să nu le facem 🙂

De ce este așa important să rezolvăm lucrurile mici?
Chiar dacă sunt lucruri mărunte, cu fiecare obiectiv atins, începem să simțim un plus de încredere de sine; începem să facem ce nu am făcut până acum. Mai mult decât atât, începem să gândim altfel: “dacă pot să fac lucrurile astea, cu siguranță pot face un pic mai mult.”.
Și după ce facem puțin mai mult, ne dăm seama că am putea face încă puțin.
Când suntem puși în fața situației de a îndeplini un obiectiv care necesită mult efort, ne descurajăm și parcă nici nu vrem să ne apucăm de el. Dar acel obiectiv mare poate fi împărțit în 100 de obiective foarte mici. Este vorba despre o diferență de perspectivă.

Exemplu concret:

a) Vreau să slăbesc, dar pentru asta trebuie să mănânc corect în fiecare zi, să mă hidratez, să fac sport regulat timp de 6 luni sau chiar mai mult… mnah!!! :)) n-am timp, n-am cum, n-am bani, n-am habar cum să fac asta, n-am încredere că voi reuși. Altă dată 🙂

b) Vreau să slăbesc! termin de citit articolul acesta (sau nu), mă ridic de pe scaun sau din pat, merg până la supermarket, cumpăr niște alimente ce știu că sunt sănătoase, dar pe care nu le mănânc dintr-un motiv pe care nici eu nu-l cunosc, le aduc în frigider, iar azi și mâine îmi propun la modul cât se poate de serios să mă țin de 3 mese ce conțin alimentele alea. Pot face atât lucru? spune tu, poți? parcă poți. Vei vedea că nu e atât de greu pe cât ai crede. Și când vei vedea că poți să te ții de un program care constă în a mânca 3 mese sănătoase timp de 2 zile, e posibil să realizezi că nu e atât de greu să te ții și a 3 a zi. Poate într-una din zile ai mâncat și ceva “interzis”, dar cu siguranță poți spune că te afli într-o situație, într-un proces mai bun și sănătos decât acum 2 zile când nu te țineai nici de programul ăla de 3 mese.
Și văzând că poți să te ții de cele 3 mese sănătoase, realizezi că poate nu e atât de greu să bei o jumătate de litru de apă mai mult; repet, apă! nu “lichide”! nu se pune cu “lichide” :)). Poate dimineață, când mă trezesc, îmi fac un obicei din a bea o cană cu apă. Sau poate îmi pun pe birou o sticlă (cu apă). Și vor trece zilele și vei vedea că te-ai ținut o săptămână. Apoi două. Apoi urci pe cântar și ce se întâmplă? nici tu nu crezi ce vezi.

Hai! niște carne, ouă, legume, fructe, apă, nimic ieșit din comun. Dar fă rost de ele și consumă-le.

Mai am un exemplu foarte bun pe care îl voi păstra pentru următorul articol.
Dacă ești curios, rămâi la curent; va fi interesant!

Un weekend super să ai, dar înainte de toate, un mic reminder: ridică-te de pe scaun sau din pat sau de unde stai și începe fix acum! nu în 10 secunde. Acum! te gândești la ce îți vei cumpăra din mers. Sus!

6526e850fc9ce37b4c3db8d493c27594--fitness-quotes-fitness-motivationCall Now Button