Da, te poți transforma fară înfometare, fără să te forțezi să mănânci alimente care nu îți plac și fără restricții de ore. Prin pachetul personalizat de alimentație și exerciții, făcute în intimitatea casei tale, voi fi alături de tine în drumul către cea mai bună formă a ta!

Life Hack 2.0

Life Hack 2.0

În articolul “Life hack pentru reușitele cele mai mari” am vorbit despre posibilul efect al unui wishlist și beneficiile de care am avut parte datorită acestuia.
În același articol am scris că voi veni cu o variantă mai “apăsată” a acestei metode, so here it is:

Au fost câteva persoane care mi-au scris și câteva care mi-au spus față în față că și-au făcut propria listă de obiective și dorințe. M-am bucurat!
Pentru că m-am așteptat la situația în care nimeni nu va pune în practică ceea ce am scris și articolul nu ar fi fost altceva decât o recomandare eșuată.
Dar faptul că am primit feedback, și unul pentru care chiar sunt recunoscător, m-a făcut să vin cu așa zisa versiune 2.0.

Varianta 2.0:
În urma unei invitații la un workshop, am învățat mai multe lucruri, printre care această metodă.
Mulțumesc pentru invitație și gând! M-a ajutat!
Având trăită deja experiența unui wishlist, auzind despre această nouă variantă la workshop, am putut să o iau în serios, fără a-mi pune prea multe întrebări dacă va funcționa sau nu.

Ideea este aceea de a scrie 10 obiective care ar putea fi realizate pe termen mai îndelungat (6-18 luni), zilnic, în fiecare dimineață. Sunt sigur că numărul 10 nu este fix, deci cu siguranță pot fi doar 8 sau 12 sau alt număr apropiat.
Dar de această dată nu le vom scrie pe o foaie, ci vom lua un carnețel sau o agendă cu minim 30 de pagini și le vom nota acolo.

Bun! și ce e așa special la această metodă?
Momentan sunt pe la ziua 40+ (cam 45).
Așadar, vă pot scrie ce am simțit diferit aplicând noua metodă:

1. Scriind zilnic acele obiective sau dorințe, îți reamintești de ele și îți începi ziua cu o șansă mult mai mare de a face ceva în direcția aceea. De multe ori se întâmplă să vedem sau să auzim ceva interesant, să ne proprunem că vom aplica sau “vom ține minte pe viitor”, iar după câteva minute să uităm total și să revenim la vechea rutină.
Un exemplu clar al acestui scenariu au fost primele zile în care mi-am notat obiectivele. Am scris 10 lucruri pe care le consideram importante și necesare, iar a doua zi când a venit momentul să le rescriu, am realizat că nu mai rețineam decât 3.
A fost necesar să reiau pagina anterioară ca să îmi amintesc ce scrisesem: “Aaaa, da! asta era importantă!” :))

2. Scriindu-le zilnic, începeam să le vizualizez din ce în ce mai bine și să îmi dau seama ce, când și cum aș putea să realizez acele obiective. Începeau să îmi vină idei bune care să complementeze ideea de bază și să devin din ce în ce mai entuziasmat și mai sigur de reușitele acelui țel, datorită detaliilor nou apărute. Începi să faci trecerea de la “aș vrea” la “hm, chiar cred că aș putea!”.

3. În alte cazuri aveam obiective pe care știam că trebuie să le realizez, dar parcă nu îmi venea să lucrez la ele. Fie că nu îmi plăcea activitatea ce era necesară pentru a realiza acel obiectiv, fie că aveam impresia că sunt alte lucruri mai importante, cert este că o amânam mereu. Dar scriind acel obiectiv zi după zi după zi, la un moment dat am ajuns în punctul în care am spus “gata, trebuie s-o fac odată!”. Dacă nu scriam acel obiectiv zilnic, cu siguranță uitam de el sau mă făceam că plouă. Multe persoane au nevoie de cineva care să îi certe, să le spună ce să facă, să îi împingă de la spate. O astfel de listă te poate face să te împingi singur de la spate.

4. Scriindu-le zilnic, am realizat că unele obiective pe care le credeam importante sunt și mai importante, iar altele nu sunt chiar așa cum aș fi crezut. Altfel spus, este și un proces de autocunoaștere prin care realizezi mai devreme sau mai târziu ce este cu adevărat important pentru tine. Acesta cred că este un aspect foarte important al vieții noastre. Să ne dăm seama ce contează cu adevărat pentru noi și să acționăm în direcția respectivă.
Mi se pare descurajator, dezamăgitor și epuizant să depui efort o perioadă îndelungată pentru a realiza ceva, iar când ai reușit să ajungi să obții acel ceva, să îți dai seama că nu e important pentru tine. Da, procesul de a ajunge la acel rezultat poate fi foarte valoros, dar mai bine să ne bucurăm și de rezultatul final. De ce nu?

Până în ziua de azi, chiar dacă au trecut 40-50 de zile de când fac acest lucru, chiar dacă s-a format un obicei, încă depun un oarecare efort să notez acele obiective pe foaie în fiecare dimineață. Chiar dacă durează 15-30 secunde, este unul din lucrurile alea simple pe care ai tendința să vrei “să le sari astăzi”. Nu le sări. Începe și tu astăzi să te descoperi și să lucrezi către lucrurile la care doar visezi.
Așa cum am mai spus și în articolul anterior și țin să repet, nu aș fi scris toată polologhia asta dacă nu observam cât de eficientă poate fi această metodă și cât de mult poate ajuta.
Nu ai nimic de pierdut; din contra.

Promite-ți că vei încerca această metodă și nu te vei opri să o folosești timp de 30 de zile, orice ar fi!
Când termini cele 30 de zile, te rog, scrie-mi! sunt de-a dreptul interesat de experiența ta.

O parte din voi e posibil să încerce. Din cei care încearcă, o parte se vor ține o zi, alții două-trei.
Te provoc să fii unul din puținii care se țin 30 de zile, fără excepție!

Poți?

Of-Course-You-Can.jpg

 Call Now Button