Da, te poți transforma fară înfometare, fără să te forțezi să mănânci alimente care nu îți plac și fără restricții de ore. Prin pachetul personalizat de alimentație și exerciții, făcute în intimitatea casei tale, voi fi alături de tine în drumul către cea mai bună formă a ta!

Mănânc sănătos, dar NU SLĂBESC! – PART II

Mănânc sănătos, dar NU SLĂBESC! – PART II

Am văzut de curând o poză pe social media și mi-am dat seama că poate fi folosită cu succes pentru a concretiza ideea din articolul anterior “Mănânc sănătos, dar NU SLĂBESC!“:

Mai jos avem reprezentate două mese sănătoase, foarte apropiate ca aspect și totuși cu un impact total diferit asupra corpului nostru prin cantitatea de calorii pe care o are fiecare.

În prima farfurie avem o omletă din 2 ouă întregi, 2 albușuri, o felie de pâine cu 1/2 avocado și 1 măr.
În a doua farfurie avem o omletă din 4 ouă întregi, 2 albușuri, o felie de pâine cu 1 avocado, 1 măr și 2 linguri de unt de arahide.

mesele

În ciuda faptului că cele 2 mese nu se diferențiază foarte tare, din punct de vedere al kcal putem vedea că cea de-a doua masă are de două ori mai mult.
Pentru o persoană care slăbește la 1500 kcal, e de ajuns această masă pentru a face diferența dintre a reuși sau nu.
După cum am spus și în articolele anterioare, grăsimile sănătoase trebuie incluse în fiecare zi, dar cu moderație.

La final de zi, grăsimile sunt cele care conțin cele mai multe kcal (9kcal / gram de grăsime, în comparație cu 4 kcal / gram de proteină și 4 kcal / gram de carbohidrat).

Concluzie: consumați avocado, nuci, caju, migdale, ulei de măsline, de cocos, de floarea soarelui, unt de arahide 100%, gălbenușuri de ou și altele, dar cu moderație.
Apelând la moderație vom oferi organismului cele necesare pentru a funcționa în parametri optimi, dar fără a ajunge în surplus caloric (în cazul în care ne dorim să slăbim/să ne definim)

Moderație

 Call Now Button