Da, te poți transforma fară înfometare, fără să te forțezi să mănânci alimente care nu îți plac și fără restricții de ore. Prin pachetul personalizat de alimentație și exerciții, făcute în intimitatea casei tale, voi fi alături de tine în drumul către cea mai bună formă a ta!

Mâncatul seara, după ora 18:00

Mâncatul seara, după ora 18:00

Vrem să slăbim.

Una din cele mai cunoscute tehnici care sunt aplicate atunci când vine vorba despre slăbit este aceea de a nu mai mânca nimic după ora 18:00. Chiar dacă nu am vrut să slăbim, de-a lungul timpului tot am auzit întâmplător despre acest lucru.

Există totuși o problemă cu această tehnică foarte cunoscută. Nu funcționează. E un mit.

“Vlad… eu nu am mai mâncat după ora 6 și am slăbit X kilograme. Chiar merge!”
Am mai spus acest lucru: hai să refuzăm să luăm lucrurile de-a gata și să le credem deoarece așa “am auzit la cineva”.
Indiferent că vorbim despre fitness sau oricare alt domeniu, orice informație are o logică, o explicație, una care trebuie să treacă prin filtrul propriei gândiri, după care să devină valabilă sau nu pentru noi. Așa că hai să vă ofer explicația mea și chiar vă rog să nu mă credeți pe cuvânt și să vă documentați în continuare.

De ce slăbim?
Corpul nostru funcționează pe bază de energie.
Energia provine din mâncare (caloriile).
Energia este folosită de către corp pentru funcțiile vitale și pentru activitățile de zi cu zi.

Dacă consumăm mai multe calorii decât folosim, surplusul de energie este stocat în corp. Cum? prin grăsime. Grăsimea este o rezervă de energie pentru corp, un mod prin care acesta își asigură longevitatea. Organismului nostru nu îi pasă să fie sexy, ci să supraviețuiască. (surplus caloric)

Dacă consumăm aproximativ aceeași cantitate de energie cu cea pe care o primim, atunci ne menținem greutatea.

Dacă vom consuma mai puține calorii decât cele pe care le primim din alimentație, vom slăbi. Corpul știe că nu primește îndeajuns de multă energie așa că apelează la sursele proprii, la grăsimea stocată. (deficit caloric)

Are logică până aici?

Da Vlad, ok, am înțeles. Dar totuși, eu am încercat să nu mănânc după ora 6 și am slăbit. De ce?
Este doar o presupunere de-a mea, presupunere pe care nu puteți decât să v-o confirmați sau nu.
În timp, noi ne formăm niște obiceiuri. Unul din obiceiuri este felul în care mâncăm.
Există șanse destul de mari ca tu să fi fost învățat să mănânci X mese până la ora 6 și încă ceva după.
Din momentul în care nu ai mai mâncat după ora 6, tot ce ai făcut a fost să mănânci mai puțin, să renunți la o parte din calorii. Mâncând mai puține calorii și abținându-te de la a mânca cât erai obișnuit, ai aplicat principiul de mai sus și ai intrat în deficit caloric. Nu orele 7, 8, 9, etc. au făcut un miracol și ai slăbit, ci tu ai mâncat mai puțin prin schimbarea obiceiurilor.
Mai mult decât atât, tind să cred că odată ce te-ai hotărât că vrei să slăbești, pe lângă faptul că nu ai mai mâncat după ora 6, ai fost, în mod voluntar și involuntar, mai atent la ce mâncai în timpul zilei și încercai să mănânci puțin mai “sănătos“.

Poți mânca doar până în ora 18, dar dacă mănânci numai mese bogate din punct de vedere caloric (dulciuri, fast food-uri, mâncăruri cu fel și fel de sosuri grase), vei vedea că te vei îngrășa, iar dacă vei mânca și la 00:00, dar vei fi mai conștient de ce mănânci, vei slăbi.

Concluzia: chiar nu contează când mănânci, atât timp cât ești în deficit caloric.

Dacă vrei să ai un plan care să te facă să slăbești, să nu îți bați capul cu toată partea de informare prin care să înțelegi ce și cât să mănânci și ce exerciții să faci, poți apela la  serviciile pe care le ofer.
Pentru mai multe detalii, click AICI sau scrie-mi AICI.

Poftă mare!Call Now Button