Da, te poți transforma fară înfometare, fără să te forțezi să mănânci alimente care nu îți plac și fără restricții de ore. Prin pachetul personalizat de alimentație și exerciții, făcute în intimitatea casei tale, voi fi alături de tine în drumul către cea mai bună formă a ta!

Mind muscle connection și telefonul în sală

Sunt sigur că o parte din voi vă regăsiți când vine vorba de a lua telefonul în sală :))

Se aude des în lumea fitness-ului despre “mind muscle connection” sau “conexiunea dintre minte și mușchi”.

Dar ce înseamnă de fapt acest lucru?

Aceasta este conexiunea dintre sistemul nostru nervos și sistemul muscular.
Sistemul nervos, ca și sistemul muscular, poate fi “lucrat” și dezvoltat.

Cum se manifestă acest “mind muscle connection” și cum putem ști dacă avem dezvoltată această “abilitate” sau nu?

Unul din cele mai cunoscute exemple este abilitatea unor persoane de a-și mișca voluntar mușchii pieptului, fără rezistență suplimentară.
De ce unele persoane pot să facă acest lucru și altele nu?
Pentru că acele persoane care pot stimula voluntar mușchii pectorali au o conexiune dintre minte și acei mușchi mai dezvoltată.

În alte cuvinte, prin intermediul sistemului nervos putem învăța să transmitem un stimul mai puternic către țesutul muscular.

De ce ne-ar interesa să ne dezvoltăm această conexiune?

Odată ce reușim să transmitem un impuls mai puternic către țesutul muscular, acesta va fi stimulat mult mai eficient, lucru ce va duce la o dezvoltare mai rapidă.

Cu cât această conexiune este mai puternică, cu atât vom avea rezultate mai bune.

Recomandare:

De multe ori am văzut persoane care foloseau telefonul în timp ce “se antrenau” la aparate pentru stimularea mușchilor de la picioare. Stimulul pe care îl transmitem grupelor musculare vizate atunci când avem atenția îndreptată către telefon este incomparabil mai mică decât atunci când ne concentrăm asupra exercițiului.
Vă dau un sfat: nu mă credeți pe cuvânt și testați! ca să vă scutesc de muncă suplimentară, vă dau un exemplu de exercițiu:
Executați o serie de flexii ale antebrațului pe braț, pentru biceps, cu bara Z (bara în formă de zig-zag).

exercising-ez-bar-curls-bodybuilding-target-muscles-marked-red-initial-final-steps-67126643

Gândiți-vă la meciul din seara respectivă, la ce mâncare mai este în frigider sau orice altceva în afara exercițiului și executați o serie de câteva repetări.

Faceți o pauză, după care pregătiți-vă pentru o nouă serie.
De data aceasta vreau să fiți conștienți că mușchiul care este responsabil pentru a executa această mișcare este bicepsul (pozele de mai jos). Prin alungirea lui, îndreptăm mâna, iar prin contracția lui, realizăm flexia antebrațului pe braț.

 

Așadar, în momentul în care începeți seria, vă invit să faceți un exercițiu pe care îl învăț clienților mei: atunci când ridicați și coborâți bara, vorbiți cu voi înșivă, în gând: “cobor bara și întind bicepsul, întind, întind, până aici. Încep să ridic bara, contracție, contracție, contracție, strâng.” Și cu fiecare extensie și flexie a mâinii, repetați acest lucru și încercați să vizualizați cum bicepsul își schimbă forma.
Realizez că poate sună un pic comic sau penibil, dar stați liniștiți, nu știe nimeni, nu vă aude nimeni. Încercați acest truc pentru propria voastră evoluție și veți simți diferența dintre cele 2 serii.

Așadar, de ce trebuie să țin cont pentru a-mi antrena sistemul nervos?

Aceast antrenament se poate face prin informare, imaginație, repetări și atenție direcționată către grupele musculare pe care dorim să le stimulăm.

Luând exemplul de mai sus, avem nevoie de informație (brațul se mișcă datorită stimulării bicepsului), imaginație (încercând să “vedem” cum bicepsul își schimbă forma și să simțim tensiunea din acesta), repetări (sau altfel spus, practică) și atenție direcționată către mușchiul vizat (în cazul de față, acesta fiind bicepsul și nu telefonul).

Concluzie:

Dacă ne dorim antrenamente mai eficiente și, odată cu acestea, rezultate mai bune, este necesar să acordăm o mai mare atenție conexiunii dintre minte și mușchi.

Un prim pas ar putea fi ca, începând cu următorul antrenament, să lăsăm telefonul în vestiar 🙂

masteringyourself



Call Now Button