Da, te poți transforma fară înfometare, fără să te forțezi să mănânci alimente care nu îți plac și fără restricții de ore. Prin pachetul personalizat de alimentație și exerciții, făcute în intimitatea casei tale, voi fi alături de tine în drumul către cea mai bună formă a ta!

Nu trag tare. Sunt abia la primul exercițiu :)

În timpul unui antrenament al unei persoane din sală, la ultima serie a acesteia, am văzut cum a făcut câteva repetări, după care s-a oprit, chiar dacă era clar că putea mai mult. Așa că l-am întrebat: “de ce te-ai oprit?”
Și răspunsul a fost acela că era abia primul exercițiu și vrea să aibă forță și la următoarele.

Care este scopul acestor exerciții din sală?
a) de a împinge cât mai multă greutate la cât mai multe exerciții?
b) de a stimula țesutul muscular cât mai eficient și de a ne recupera în așa fel încât acesta să crească?

Eu merg pe varianta b).
Personal, când creez o rutină de antrenament pentru mine sau pentru altcineva, am în vedere alegerea unor exerciții care să stimuleze una sau mai multe grupe de mușchi din diferite unghiuri, folosind diferite prize, pentru recrutarea a cât mai multe fibre musculare din acele grupe.
Dacă eu fac împins la piept din plan înclinat și împins la piept din plan declinat, iar la primul exercițiu trag mai puțin ca să pot avea mai multă energie la cel de-al doilea, nu fac nimic altceva decât să stimulez mai puțin partea superioară a pieptului, deci să-l dezvolt mai puțin.

Mergem în sală să ne antrenăm și să ne depășim limitele. Iar pentru a face corpul să treacă de stadiul în care se află, trebuie să îl stimulăm în așa fel încât să progreseze prin adaptare la acești stimuli. Iar acest lucru se întâmplă prin antrenamente constante, intense și printr-o recuperare pe măsură, constituită de alimentație corespunzătoare și odihnă.
Dacă te antrenezi în așa fel încât rămâi în zona de confort, nici corpul tău nu va simți nevoia de schimbare. Nu spun să începi de la prima serie cu greutate mare și să tragi de tine la maxim. Este un loc pentru seriile de încălzire, de acomodare, de intrare în ritm, de a te conecta cu propriul corp. Dar după ce ți-ai pregătit organismul pentru efort, pune-l la treabă.

Concluzionând: toate exercițiile pe care le faci ar trebui să aibă un rol bine stabilit, deci ar trebui să fie importante în egală măsură în a crea un corp echilibrat. Și cum fiecare exercițiu are importanța lui, acesta trebuie executat cu intensitate și corectitudine cât mai mare pentru a avea eficiență, dar și siguranță.

Scoate ce-i mai bun din fiecare serie din antrenamentul tău!Call Now Button