Da, te poți transforma fară înfometare, fără să te forțezi să mănânci alimente care nu îți plac și fără restricții de ore. Prin pachetul personalizat de alimentație și exerciții, făcute în intimitatea casei tale, voi fi alături de tine în drumul către cea mai bună formă a ta!

Piept+biceps, spate+triceps SAU piept+triceps, spate+biceps?

Aceasta este încă una din nelămuririle des întâlnite în lumea fitness-ului.

Ce trebuie să înțelegem pentru a ști cum să procedăm?
Atunci când ne antrenăm spatele sau pieptul, vom stimula și alte grupe musculare sinergiste.
Mai exact:
-la majoritatea mișcărilor executate pentru stimularea pieptului vom folosi și tricepsul și partea anterioară a umărului.
-la majoritatea mișcărilor executate pentru stimularea spatelui vom folosi bicepsul, antebrațul și partea posterioară a umărului.

De ce contează să știm acest lucru?

Dacă ești începător, când vei antrena grupele mai mari de mușchi (spatele și pieptul), te vei folosi destul de mult și de grupele sinergiste. Mai mult decât atât, fiind începător, nici rezistența ta musculară nu este foarte mare. Altfel spus, în momentul în care ai terminat de executat 3-5 exerciții pentru piept, tricepsul tău va fi destul de obosit. Dacă vei vrea să lucrezi separat tricepsul după ce ai terminat cu pieptul, vei observa că nu mai ai cine știe ce forță și, cu atât mai mult, un nivel de concentrare și o conexiune dintre minte și mușchi prea evoluată. Apropo de conexiunea dintre minte și mușchi, te invit să citești articolul acesta.
Același lucru se întâmplă și în cazul spatelui cu biceps. După ce ai terminat de lucrat spatele, bicepsul și antebrațul nu mai au prea multă putere.

În cel de-al doilea caz, dacă ai o perioadă mai lungă de când te antrenezi, vei vedea că după un antrenament de piept încă ai energia necesară pentru a lucra tricepsul. Mai mult decât atât, odată cu experiența, îți dezvolți și capacitatea de a-ți îndrepta atenția către mușchiul vizat, chiar și atunci când ești obosit.
Eu aș recomanda abordarea aceasta deoarece, odată cu antrenarea pieptului, faci o încălzire involuntară a tricepsului (caz ce nu este valabil dacă ești începător. Atunci îl extenuezi). Terminând cu antrenamentul de piept, tricepsul este deja încălzit și chiar stimulat într-o oarecare măsură, putând să continui cu exerciții separate pentru acesta și având un antrenament eficient.

Bineînțeles, există și alte variante; eu, de exemplu, lucrez bicepsul și tricepsul într-o zi separată. Dar nu toată lumea are timp de 5 antrenamente pe săptămână, așa că există variantele de mai sus.

Tot ce am spus nu este nimic altceva decât o părere personală. Fiecare individ este diferit și poate găsi o soluție mai bună pentru corpul lui.

Dacă vă sunt de folos aceste articole, m-aș bucura să lăsați un comment aici sau pe facebook/instagram și să îmi spuneți părerea voastră despre cele scrise sau despre orice alt aspect legat de fitness. Un feedback este oricând bine primit și mă va ajuta să pot veni cu materiale de o calitate mai bună.

Spor la treabă și, ca de obicei, acționați!



Call Now Button