Da, te poți transforma fară înfometare, fără să te forțezi să mănânci alimente care nu îți plac și fără restricții de ore. Prin pachetul personalizat de alimentație și exerciții, făcute în intimitatea casei tale, voi fi alături de tine în drumul către cea mai bună formă a ta!

Prima lună la sală

Prima lună la sală

Hei!

Fiecare dintre noi am fost și unii urmează să fie la început de drum în fitness, iar începutul este una din cele mai confuze perioade pentru majoritatea dintre noi.

Așadar, voi încerca prin acest articol să dau câteva sfaturi, câteva informații de bază care să vă ajute să prindeți momentum.

Prima greutate care poate apărea atunci când intri în sală nu e neapărat faptul că nu ești îndeajuns de informat, cât atmosfera pe care o resimți. Ai impresia că toată lumea știe ce face, iar tu parcă ești în plus. Drept urmare, îți este rușine să faci ceva, ca nu cumva să greșești și să te vadă cei din jur. Eu vreau să îți spun că fiecare vine la sală pentru el, pentru a se antrena. Nu vine nimeni ca să vadă cine mai vine nou și cât de bine/rău își face treaba. Tu ești acolo ca să înveți, nu să impresionezi pe cineva.

-în primul rând, nu te mai focusa la toată lumea din sală, ci dă atenție aparatelor și câtorva persoane care le folosesc. Multe din aparate au pe ele reprezentat un omuleț pe care sunt evidențiate zonele corpului care vor fi lucrate. Uită-te la el, studiază-l puțin și așteaptă pe cineva care va lucra la acel aparat. Deja ai idee care este rolul lui, apoi ai o oarecare idee despre cum se folosește. E timpul să-l încerci și tu. Ai venit aici să evoluezi, așa că nu te lăsa intimidat sau intimidată și cere ajutorul sau părerea altcuiva în legătură cu acel aparat sau în legătură cu execuția ta. Ascultă, ține cont, dar nu lua de-a gata. Te încurajez să ai deschidere către informații, dar să nu le crezi 100% din prima. Folosește-te de ce ai învățat ca să începi, dar nu înceta să analizezi în continuare, poate chiar să cauți pe internet și să treci prin propriul filtru acele informații, luând propria decizie dacă simți că are sens.

-bun, ai învățat o serie de aparate, ai început să vezi și să simți ce parte a corpului poți lucra cu ajutorul lor, e bine să începi să devii organizat. Împarte-ți corpul pe grupe musculare și pune-le pe mai multe zile. Ca începător, ai putea lucra astfel:

Luni – piept + biceps + abdomen

Miercuri – spate + triceps + abdomen

Vineri – picioare

Sunt multe metode de a te antrena, dar începe cu asta și, încet, încet, vei reuși să adaugi alte elemente și idei și să îți formezi propriul stil. Răbdare.

-mai ales dacă ești băiat, te încurajez să nu te arunci din prima la cele mai mari greutăți. Ai răbdare, fă-le pe rând, în ordinea lor firească. Acesta este modul cel mai sigur și rapid de a progresa. Câteodată, ca să realizezi mai repede ce ai de făcut, trebuie să nu te grăbești 😊
Ideea este aceea de a te antrena cât mai corect posibil, folosind greutăți medii și mari. Dar înainte de a ajunge la acele greutăți, ține cont de primul aspect: execuția corectă a mișcării, lucru pe care îl vei stăpâni mult mai repede dacă vei folosi o greutate cât de cât ușoară, astfel încât să nu fii nevoit să te concentrezi la ea, ci la mișcare. Mai mult decât atât. Orice lucru se învață prin repetiție. Dacă iei o greutate prea mare, nu vei reuși să faci decât câteva repetări. Mai bine iei o greutate mică-medie și faci serii de 12-20 de repetări, astfel încât să faci acea mișcare cât mai natural posibil. Când nu te mai concentrezi la execuție la fel de mult, poți începe să-ți îndrepți atenția către greutate. Acesta este pasul 1. Când intri în normal, te poți rezuma la serii a câte 12-6 repetări.

-fă 3-4 serii pentru fiecare exercițiu ales.

-inspiră și expiră cu fiecare repetare

-lasă telefonul în vestiar

-ia-ți o sticlă cu apă și un prosop

-crede-mă pe cuvânt când îți spun că alimentația și nutriția sunt mână-n mână. Dacă ai luat decizia asta de a te schimba în bine prin a merge la sală, te felicit și te încurajez să începi să îmbunătățești și felul în care îți alimentezi corpul. Hidratează-te zilnic (2-3 l de apă pe zi). Mănâncă mai puține alimente bogate în zahară, făinoase și grăsimi trans. Nu neglija legumele.

-tot progresul acesta are loc printr-un proces îndelungat de învățare, așa că fă acest lucru. Învață. Citește, caută pe Google, uită-te pe YouTube, exersează și simte adevărul pe propriul corp.

Poate îți sună a muncă, dar e destul de interesant. E genul ăla de muncă pe care o faci cu plăcere.

E genul ăla de muncă care te face să te simți bine în pielea ta și care te împinge către mai mult.

Toți începem de la 0, nu ești cu nimic în dezavantaj! 
Poți! fără dar sau poate.

Pentru mai multe informații legate de fitness sau pentru colaborare, CLICK pe hyperlink-urile de mai jos:

Instagram
Facebook
YouTube
Colaborare

 

 Call Now Button