Da, te poți transforma fară înfometare, fără să te forțezi să mănânci alimente care nu îți plac și fără restricții de ore. Prin pachetul personalizat de alimentație și exerciții, făcute în intimitatea casei tale, voi fi alături de tine în drumul către cea mai bună formă a ta!

Să transformăm grăsimea în masă musculară!

Prima dată când am auzit că trebuie “să ne îngrășăm puțin”, înainte de a pune masă musculară, a fost în urmă cu vreo 9-10 ani.

De curând am auzit iar acest lucru și am zis că e cazul să facem un articol dedicat acestui subiect.

După cum am zis în articolul “Mâncatul seara, după ora 18:00”grăsimea se depune ca urmare a excesului de energie primită din alimentație.
Masa musculară, pe de altă parte, are altă poveste. În momentul în care ne antrenăm, la nivel microscopic, țesuturile musculare suferă niște leziuni, iar acest lucru este bun. Apoi ieșim din sală și începem procesul de recuperare. Dându-i corpului nutrienții necesari prin alimentație și condițiile optime de refacere prin odihnă, acele rupturi se refac, iar țesutul muscular crește în volum (hipertrofia) și devine mai rezistent => avem mai multă forță și masă musculară.

Dacă analizăm felul în care se creează grăsimea și masa musculară, vom observa singuri că nu există o legătură directă între cele două tipuri de țesuturi.

Așadar, concluzia la care vreau să ajung este aceea că “a pune mai întâi grăsime pentru a o transforma apoi în mușchi” nu este nimic altceva decât un mit, o dezinformare.
Mai mult decât atât, nu vom face nimic altceva decât să ne îndepărtăm de modul eficient prin care putem crea un corp estetic. Dacă punem multă grăsime pe noi, chiar dacă am reușit să acumulăm masă musculară, nu se va vedea. Va fi acoperită. Și vom arăta ca niște cremwurști 😇.

Acesta este și principalul motiv pentru care nu reușim să ne bucurăm de un abdomen frumos. Este acoperit de prea multă grăsime. Mai multe despre abdomen am scris AICI.

Ca ultimă idee, ca să confirm cele spuse până acum, de cele mai multe ori când vine cineva la mine și vrea să lucrăm împreună pentru a pune mai multă masă musculară, facem mai întâi o perioadă de definire, în care pierdem o parte din grăsime.
Apoi vom putea observa mult mai bine evoluția, iar procesul în sine va deveni mai motivant. Văzând masa musculară pe care o acumulează, se va bucura mai mult de progres și va privi cu mai mult entuziasm fiecare antrenament și fiecare săptămână care vine.

Pentru mai multe informații legate de fitness sau pentru colaborare, CLICK pe hyperlink-urile de mai jos:

Instagram
Facebook
YouTube
Colaborare

Cam atât pe azi 🙂Call Now Button