Da, te poți transforma fară înfometare, fără să te forțezi să mănânci alimente care nu îți plac și fără restricții de ore. Prin pachetul personalizat de alimentație și exerciții, făcute în intimitatea casei tale, voi fi alături de tine în drumul către cea mai bună formă a ta!

Shaworma – un aliment sănătos 😎

Un aliment gustos, cu mulți macro și micronutrienți, care te poate ajuta să slăbești, dar și să pui masă musculară este …. da, chiar shaworma.

Nu am zis nimic de shaworma cu de toate totuși 🙂

Hai să vedem de ce și cum este shaworma atât de bună?
Ce conține o shaworma?
carne de pui: puiul, făcut la cuptor sau pe grill, este una din cele mai cunoscute variante de proteină folosită, indiferent dacă este vorba de masă musculară sau definire (diferența fiind făcută de totalul de calorii / zi)
cartofi: de multe ori asociem carbohidrații (cartofii, orezul, pastele, bananele, etc.) cu îngrășatul, dar adevărul este că o cantitate moderată de carbohidrați nu este atât de bogată caloric pe cât ar părea. De multe ori cartofii îngrașă pentru că sunt consumați sub formă de cartofi prăjiți (iar uleiul respectiv este plin de calorii), piure făcut cu multă smântână și unt, etc.
Dar niște cartofi făcuți la cuptor, fără ulei, pot fi o variantă foarte ok pentru masa ta. Trebuie doar să ții cont de cantitate. Dacă vrei să mergi la sigur, îi poți scoate din shaworma preparată de tine și aia e.
varză, roșii, castraveți murați, ceapă, ardei gras și altele asemănătoare: încă nu am auzit despre studiile din Marea Britanie :)))) care dovedesc că 9 din 10 persoane ce consumă varză, roșii sau castraveți murați ajung să devină obezi :). Nu are rost să insistăm pe aceste alimente.
lipia: lipia, dacă este și integrală, este o opțiune bună deoarece conține un număr moderat de calorii și are fibre, vitamine, minerale, proteine și desigur, o oarecare cantitate de carbohidrați. Dar este vorba doar de o lipie, deci nu văd o problemă în asta, atât timp cât nu ești într-un stadiu avansat al perioadei tale de definire.
maioneză și alte sosuri: abia aici apare adevărata problemă. Majoritatea sosurilor ce sunt adăugate la shaworma sunt cele care au foarte multe calorii. De fapt acestea sunt cele care fac un aliment precum shaworma să devină “interzis”. Scoate sosurile acestea și vei rămâne cu un aliment sănătos și nutritiv.

Concluzia: ești la dietă și ți-e poftă de “fast food”?
Umblă la modul în care prepari cartofii sau evită-i, scoate sosurile și gata. Îți poți face pofta fără nicio problemă. Îți recomand să îți faci singur această shawroma ca să ai control asupra alimentelor și condimentelor folosite.


Skillet-Chicken-Herbs-with-Garden-Salad-1-750x499

VS

75693805-684e-466e-8b60-c336b1aaaf5d

VS

109131

Unde e diferența? lipia? 🙂

 Call Now Button