Da, te poți transforma fară înfometare, fără să te forțezi să mănânci alimente care nu îți plac și fără restricții de ore. Prin pachetul personalizat de alimentație și exerciții, făcute în intimitatea casei tale, voi fi alături de tine în drumul către cea mai bună formă a ta!

Slăbitul: 80% alimentație, 20% sport VS Un corp de invidiat: 100% alimentație, 100% sport

Salutare!

Chiar dacă încă este zăpadă, dacă ne dorim să arătăm ca la carte la vară, trebuie să începem o perioadă de definire/slăbire din timp.
Este la modă să vrem să slăbim astăzi pentru mâine, dar lucrurile nu funcționează astfel.
Așa că, hai să începem o perioadă de slăbire din timp, astfel încât să fie un proces blând și sustenabil.

Ce e de făcut?

Așa cum am repetat de multe ori în articolele anterioare, cea mai bună combinație pentru a slăbi sau pentru a pune masă musculară este aceea de a combina alimentația cu sportul și perioada de refacere.

Dar care este cea mai importantă?

Fără dar sau poate, pentru a slăbi, cel mai important aspect este alimentația. Procentajele din titlul articolului au mai mult rolul de a transmite acest mesaj decât de a da niște procente exacte. Nu putem calcula în procente cât la sută contează alimentația sau sportul. Fiecare individ este diferit, reacționează diferit și sunt o multitudine de alți factori care influențează procesul de slăbire.

Degeaba facem sport dacă ne alimentăm necorespunzător, fără a ne asigura o cantitate suficientă de nutrienți și fără a intra în surplus caloric.
Însă dacă avem o alimentație echilibrată, putem da jos kilograme în fiecare săptămână fără niciun plus de activitate fizică.

Dacă alimentația este atât de importantă, de ce să ne mai batem capul cu sportul?

Consider că din punctul acesta de vedere încă avem nevoie de un minim de educație. Prea multă lume pune accent pe kilograme, fără a ține cont de compoziția acelor kilograme și rezultatul final, de aspectul nostru.

Întrebare: credeți că este posibil să avem aceeași greutate dar un aspect cu totul diferit? Let’s see:

Same-Weight-Different-Shape5797bc1cd7c3dbc7048b5b01-750-747

Cum este posibil? 
Răspuns: recompoziție corporală = pierdere de țesut adipos și acumulare de masă musculară. Și cum nu putem acumula masă musculară fără antrenamente specifice, putem vedea de ce este atât de important sportul, pe lângă altele.

Iar pentru cei care încă spun că nu este posibil acest lucru, deoarece diferența de volum de la o poză la alta este prea mare, vă voi mai arăta o poză care să facă lumină:

5lbs-of-fat-VS-5lbs-of-muscle

Cam aceasta este diferența de volum dintre 2kg de masă musculară și 2kg de grăsime.
Începe să aibă logică?

Mai mult decât atât, prin activitate fizică ardem calorii în mod direct prin faptul că depunem efort fizic și în mod indirect prin faptul că accelerăm metabolismul, iar procesul de refacere al țesutului muscular din urma antrenamentelor reprezintă un proces ce arde calorii.

Câteva greșeli comune pe care le fac persoanele care vor să slăbească:

  1. Înfometarea – abținerea de la mâncare este probabil cel mai rău lucru posibil când vine vorba de a slăbi. Am vorbit mai detaliat despre acest aspect AICI.
  2. Apelarea la diete minune – o parte din dietele minune se caracterizează prin eliminarea completă a unor tipuri de alimente, chiar dacă sunt necesare și nutritive. Acest lucru poate duce la slăbire, dar în același timp la carențe ce pot evolua în afecțiuni sau boli și la dereglări ale metabolismului.
  3. Activitate fizică prea multă – este adevărat ca sportul ne ajută din multe puncte de vedere, printre care și în a slăbi, dar doar cu condiția de a nu intra în supraantrenament. Supraantrenamentul are loc în momentul în care nu îi oferim corpului îndeajuns de mult timp și suficiențo nutrienți pentru a se reface și îl solicităm iar și iar.
  4. Eliminarea grăsimilor din alimentație – în ciuda faptului că grăsimile sunt mai bogate din punct de vedere caloric, acestea sunt de cele mai multe ori mai sățioase. Voi veni curând cu un articol detaliat despre beneficiile grăsimilor sănătoase pentru organism.
  5. Cântăritul prea des – corpul nostru nu este un robot. Ai pățit vreodată să te cântărești și să ai un anumit număr de kilograme, iar a doua zi să ai un surplus de 2 kg? nu ai pus 2 kg de grăsime peste noapte. Din motive hormonale și nu numai, corpul poate să rețină apă, lichide din chimia organismului, țesuturi, etc.
    Dar primul nostru impuls va fi să credem că ne-am îngrășat, să ne îngrijorăm și să lăsăm cântarul să ne dicteze starea de spirit din ziua respectivă. O dată pe săptămână este suficient.

Dacă vrei să înveți mai multe și să ai un program personalizat de alimentație și antrenament, te pot ajuta. Lasă-mi un mesaj la rubrica Contact și te voi ghida cu drag către corpul pe care ți-l dorești!

 

 Call Now Button