Da, te poți transforma fară înfometare, fără să te forțezi să mănânci alimente care nu îți plac și fără restricții de ore. Prin pachetul personalizat de alimentație și exerciții, făcute în intimitatea casei tale, voi fi alături de tine în drumul către cea mai bună formă a ta!

Ți-e rușine când se uită lumea la tine, în sală?

De curând am primit această întrebare pe Instagram: “Ce sfaturi ai avea pentru cei cu anxietate și acea rușine închipuită că se uită lumea la tine?” și am considerat că merită să scriu un articol despre acest subiect.

În primul rând trebuie să realizezi că rușinea vine din faptul că încerci să ascunzi pe cât posibil anumite aspecte fizice ce nu îți plac la tine și, de majoritatea dăților când cineva se uită la tine, ai impresia că se uită fix în acele locuri pe care încerci să le ascunzi, chiar dacă nu este asta realitatea.
Asta se întâmplă, corect?

Ei, fii conștient sau conștientă că faci lucrul acesta și de faptul că tu ești persoana care autogenerează de fapt acea rușine.

Acum mai înțelege că nimănui nu-i pasă de problemele tale. Nimeni nu vine la sală ca să vadă cât de puțin fit este lumea la sală. Îți pasă prea mult de ce cred alții și e foarte posibil ca lor să nu le pese de ce crezi tu, de fricile tale.
Eu, de când am început să merg la sală și până azi, nu am avut alt motiv decât acela de a mă antrena.
Crezi că vine cineva și spune “abia aștept să merg azi la sală să găsesc câteva defecte la cei care se antrenează!”?

Este totul în mintea ta.

Să îți spun părerea mea: cei care se antrenează de mult timp și continuă să se țină de această disciplină și să arate bine chiar sunt de apreciat. Însă oamenii care decid că vor să se schimbe radical în bine, oamenii care iau decizia de a refuza să continue să se complacă și să-și accepte condiția, cei care începând de ACUM se întorc la 180 de grade, aceia sunt cei care dau dovadă de cel mai mult curaj și merită cea mai multă apreciere.

Acceptă felul în care arăți astăzi, nu te mai ascunde! Ăla / aia ești.
Dar în fiecare zi vei veni la sală ca să faci un bine pentru tine și nu ar trebui să lași pe nimeni să te împiedice. Chiar dacă poate ar fi metode prin care să te ascunzi mai bine și să faci în așa fel încât să nu se mai uite lumea la tine, mai bine îți schimbi perspectiva și accepți să te privească cum reușești. Să vadă toți unde te afli azi, ca apoi să fie toți martori la ce ai făcut pentru tine.
Ai șansa să te schimbi, să o faci în văzul tuturor și, foarte important, să motivezi multe alte persoane să facă același lucru pentru ele.

Mult mai puține persoane sunt inspirate de felul în care arăt eu pentru că nu rezonează la fel de bine cu mine.
Însă tu, prin schimbarea pe care o realizezi acum, poți face pe toți cei din jur să spună: “ai văzut cum arată Andrei / Andreea? mamă, cât s-a schimbat! acum jumătate de an arăta total altfel. Vreau și eu!”. Văd posibilitatea în fața ochilor lor. Tu ești dovada.

Poate nu ai realizat până acum, dar ai șansa să faci asta. Ai șansa să fii soluția ta și a celor din jurul tău. Deci acceptă situația în care te afli și bucură-te că ai ales să te schimbi. Felicitări! alții nu fac asta niciodată. Dar nu și tu. Fă-o pentru tine, fă-o pentru ei.

Și dacă vrei neapărat să îți fie mai ușor, îți voi da câteva sfaturi:
– Mergi la sală din același motiv pentru care merg majoritatea. Mergi acolo ca să te antrenezi. Nu te mai uita la cei din jur pentru că nu ai timp.
Intră în sală, fă-ți încălzirea timp în care încearcă să te conectezi la corpul tău, apoi începe-ți seriile.
Nu face exercițiile uitându-te în jur, verificând dacă se uită sau nu cineva la tine. Nu ai timp pentru asta. În timp ce te antrenezi, simte-ți corpul, simte-ți mușchii, încearcă să execuți exercițiile perfect, fii atent/atentă la respirație, control, tehnică, trage de tine tare.
Când iei pauză, nu te opri din a-ți da atenție. Nu ai intrat în sală pentru alții, ai intrat pentru tine. Folosește-te de pauze pentru a a-ți reveni fizic, dar și mental. Încearcă să-ți aduni energia și să o focusezi mereu către următoarea serie. Nu ai timp să vezi ce face altul și să îți imaginezi ce ar crede despre tine, ca apoi să intri în următoarea serie. Nu așa se fac antrenamentele.
Ca să îți fie și mai ușor decât atât, ia-ți niște căști. Pune muzica ta preferată, muzică care să te motiveze și să îți dea energie. Intră în lumea ta și rămâi acolo. Ține-te de program și observă cum reușești. Privește-te cum faci mereu pași înainte. Bravo! de asta ai venit în sală.

Ne pasă prea mult de ce cred alții când, de fapt, părerea noastră este cea mai importantă, chiar și atunci când este greșită (dacă este asumată). Perspectiva noastră face diferența.
Nu ai venit în sală ca să îți faci rău, ci ca să îți faci bine. Unde e rușinea în asta? eu văd numai respect. Respect de sine și evoluție mentață. Bravo încă o dată!

Dacă acum îi vezi cum te privesc pe ascuns, să nu omiți să îi vezi când te întreabă ce ai făcut de ai reușit 😉

Hai la sală!

Pentru mai multe informații legate de fitness sau pentru colaborare, CLICK pe hyperlink-urile de mai jos:

Instagram
Facebook
YouTube
Colaborare

 Call Now Button