Da, te poți transforma fară înfometare, fără să te forțezi să mănânci alimente care nu îți plac și fără restricții de ore. Prin pachetul personalizat de alimentație și exerciții, făcute în intimitatea casei tale, voi fi alături de tine în drumul către cea mai bună formă a ta!

Top 3 accesorii preferate în sală

Top 3 accesorii preferate în sală

Există mai multe accesorii în sală care ne pot ajuta să performăm și să ne protejăm mai bine, dar azi am ales să vorbesc doar despre 3, cele pe care le-am utilizat cel mai des și le-am găsit de folos.

Care sunt acestea și ce rol au?
1. Cureaua
aceasta este una fără de care nu m-am simțit niciodată în siguranță când a venit vorba de seriile cele mai grele ale genuflexiuniulor și îndreptărilor de orice fel.
Am avut mai multe discuții cu diferite persoane, iar părerile sunt împărțite în ceea ce privește perioada și momentele în care ar trebui să ne folosim de acest accesoriu, motiv pentru care vă voi spune opinia mea, cu mențiunea că este doar o părere personală:
Cureaua ne poate oferi în primul rând un plus de protecție, de siguranță și de forță.
Prin utilizarea acesteia, creștem presiunea intraabdominală și putem susține coloana mai bine.
Personal, nu o folosesc decât la seriile cele mai grele unde pot face un maxim de 5-7 repetări.

rogue-leather-lifting-belt-web4_1

2. Mănușile – mănușile reprezintă unul din cele mai frecvente accesorii din sală.
De cele mai multe ori, acestea sunt achiziționate pentru a ne feri de bătăturile din palmă. Totuși, din experiența de până acum am observat că nu ajută atât de mult din acest punct de vedere, mai ales dacă vă antrenați cu greutăți maximale. Poate au un oarecare efect și din acest punct de vedere, dar nimic ieșit din comun.

Dacă nu ne ajută ca să ne ferim de bătături, atunci de ce le-am mai achiziționa?
Unul din principalele avantaje este acela că ne oferă o aderență mult mai bună. La multe exerciții, în special cele pentru mușchii spatelui (îndrepări, ramat, tracțiuni, etc.), mai devreme sau mai târziu vom observa că “ne alunecă mâinile”. Mai ales dacă ești începător și dacă îți transpiră ușor palmele, vei vedea că este foarte greu și frustrant să treci printr-un antrenament cu greutăți mari fără a întâmpina probleme de aderență.
Deci avantajul este acela că ne ajută să avem o priză mai bună.
Dezavantajul este acela că ne poate face să avem o priză mai rea 🙂
Stai, cum?
Ca regulă generală, cu cât bara pe care o apucăm este mai groasă, cu atât ne va fi mai dificil să o ținem în mână. O pereche de mănuși prea groase nu face decât să adauge un strat în plus la grosimea barei pe care o folosim, deci duce la o priză mai slabă. Așadar, o pereche de mănuși dintr-un material bun, dar nu prea gros, ar fi varianta pentru care ar trebui să optăm.
O altă parte rea a mănușilor este aceea că odată ce ne obișnuim cu ele, dacă cumva le-am uitat acasă, va fi foarte ciudată senzația fără ele. Altfel spus, provoacă o oarecare dependență.
Cu toate acestea, de multe ori aleg să îmi fac antrenamentele purtând mănuși.

IMG_3948-1024x768

3. Chingile – ultimul accesoriu, dar cu siguranță nu cel din urmă, este reprezentat de chingi. Să fiu sincer, principalul motiv pentru care am scris acest articol este pentru a vă recomanda să aveți o pereche de chingi în “arsenalul” vostru din sală.
Din punctul meu de vedere, acestea sunt cele mai importante și chiar indispensabile pentru antrenamentele de spate. Sunt de părere că nu avem cum să ne antrenăm mușchii spatelui la capacitate maximă fără acestea. Doar dacă aveți o priză ieșită din comun de puternică, dar mă îndoiesc.
Aș spune că în 95% din cazuri, dacă nu mai mult, mușchii responsabili pentru priza mâinii vor ceda înaintea mușchilor spatelui și vom fi nevoiți să ne oprim din exercițiu înainte de a-i stimula suficient.
Încă nu am văzut persoana care să reușească să facă îndreptări cu greutăți maximale fără chingi. De fapt, mai bine de jumătate din exercițiile pentru spate vor fi executate incomparabil mai eficient și confortabil cu o pereche de chingi.
Pentru cei care nu știți cum arată acestea, voi atașa câteva poze și chiar voi face un video despre acestea cât de curând, video ce îl voi posta pe Facebook și/sau Instagram. EDIT: link video

 

Wrist-Strap-in-use

De obicei acestea sunt negre, dar le puteți găsi și cu alte culori.
Vă recomand să rămâneți la modelul de mai sus, cel mai simplu și ieftin.
Dacă nu ați încercat până acum să le folosiți, vă recomand la modul serios să le dați o șansă.

Acestea sunt cele 3 accesorii pe care lcoe-am folosit cel mai des și pe care vi le recomand.
Mai multe detalii și informații legate de fitness găsiți aici:
Facebook – https://www.facebook.com/PT.Vlad.Dorobat/
Instagram – https://www.instagram.com/vlad.dorobat_fitness/

Dacă nu ești Franco Columbu sau vreun urs, spor la cumpărături!

 

 

 Call Now Button