Da, te poți transforma fară înfometare, fără să te forțezi să mănânci alimente care nu îți plac și fără restricții de ore. Prin pachetul personalizat de alimentație și exerciții, făcute în intimitatea casei tale, voi fi alături de tine în drumul către cea mai bună formă a ta!

Uleiul de măsline și oleaginoasele

Uleiul de măsline și oleaginoasele

Hello!

Azi vorbim iar în mod indirect despre grăsimile sănătoase. Consider că nu li se dă îndeajuns de multă atenție, așa că o să pun eu accent pe ele.
În discuțiile cu cei care apelează la mine aud din ce în ce mai des despre dereglări hormonale. Nici eu nu eram conștient de cât de răspândite sunt cazurile oamenilor care au un dezechilibru hormonal până să am ocazia să vorbesc și să lucrez cu ei.

Așa cum am spus și în articolul anterior, grăsimile sunt privite rău din cauza asocierii lor cu îngrășatul. Și chiar dacă grăsimea are cele mai multe calorii dintre macronutrienți, în cantități moderate nu face decât să ajute. Când vorbim despre hormoni, sistemul nervos și starea acestora, cu siguranță vom vorbi și despre grăsimi.

Până acum am dat drept exemplu gălbenușul de ou. Astăzi vreau să spun câte ceva despre uleiul de măsline și despre oleaginoase (semințe, nuci, migdale, caju, etc.).
Le-am pus împreună pentru că ambele sunt sănătoase cu adevărat doar dacă nu sunt supuse la o temperatură prea mare.

Uleiul de măsline, chiar dacă nu este neapărat cea mai bună grăsime sănătoasă pe care o poți consuma, este una din cele mai folosite, motiv pentru care am ales-o drept exemplu. Dacă reușești să găsești un tip de ulei de măsline care este cu adevărat făcut așa cum trebuie și nu contrafăcut, folosește-l corect, rece.
Uleiul de măsline își păstrează beneficiile dacă este folosit fără a fi încălzit prea tare, deci în salate sau adăugat peste mâncare. Uleiul de măsline nu se folosește la prăjit. Dacă vrei o variantă bună pentru prăjit, încearcă uleiul de cocos (care de fapt e mai mult ca o untură, decât un ulei, dar este foarte sănătos și o sursă bună de energie).

Oleaginoasele, la fel –  sunt foarte bune din mai multe puncte de vedere: au proteină, au grăsimi bune, au fibre, vitamine și minerale. Vin în forme naturale, deci sunt niște alegeri cât se poate de sănătoase, atât timp cât le alegem pe cele neprocesate, adică neprăjite sau coapte și, preferabil, fără sare. În momentul în care sunt prăjite, devin mai gustoase, da, însă la fel ca în cazul uleiului de măsline, își pierd din proprietăți și, cică, pot deveni nocive.

Atât pe azi! ne “auzim” curând 🙂

Pentru mai multe informații legate de fitness sau pentru colaborare, CLICK pe hyperlink-urile de mai jos:

Instagram
Facebook
YouTube
Colaborare

 

 



Call Now Button