Da, te poți transforma fară înfometare, fără să te forțezi să mănânci alimente care nu îți plac și fără restricții de ore. Prin pachetul personalizat de alimentație și exerciții, făcute în intimitatea casei tale, voi fi alături de tine în drumul către cea mai bună formă a ta!

Un nou an;

Un nou an;

Salutare, tuturor!

Astăzi și zilele care urmează sunt zile încărcate de urări, motiv pentru care m-am gândit puțin dacă să mă mai îngărămdesc și eu în mulțime. Am decis să o fac.

Tradiția de a privi înapoi către anul care tocmai a trecut, de a ne bucura de el și de a ne propune un an mai bun este una din tradițiile cu adevărat corecte.
Ciudat este faptul că, de obicei, avem tendința de a vedea prima dată partea rea din lucruri, însă, cumva, la final de an se schimbă ceva 🙂

La final de an, în ciuda greutăților și piedicilor pe care le-am avut, reușim să zâmbim și să retrăim într-o oarecare măsură doar momentele frumoase. Este probabil singurul moment din an în care majoritatea suntem pozitivi și suntem mulțumiți de anul nostru, indiferent care a fost raportul dintre bine și rău. Avem în minte ideea de “a fost un an interesant! a fost frumos și chiar am învățat multe!”.
Suntem pozitivi.
Așa e?

Hai să profităm la maxim de momentul ăsta.
Ideea de a ne ura un an nou mai bun și de a ne încuraja este perfectă, însă, nu este mereu practicată într-un mod sincer. Urăm un an nou mai bun dintr-o obligație subtilă, pentru că așa se face, pentru că așa e frumos, pentru că nu vrem ca X sau Y să se supere că nu ne-am amintit de el/ea. Nu toți, dar majoritatea. Putem să o facem și altfel.

Vreau să vă urez un an nou mai bun și vreau să o fac cu toată sinceritatea și cu gândurile  și atenția îndreptate fix către voi.
Anul 2018 a fost, probabil, unul din cei mai buni ani pentru mine. Am simțit ce înseamnă bucuria unui an clar mai bun și e o senzație pe care vreau să o trăiască cât mai mulți dintre noi.
E ca atunci când vezi un film foarte bun și vrei să îl arăți și altcuiva, să se bucure și el sau ea de acele momente deosebite.

Vreau să vă urez un an nou care să vă facă să spuneți “mulțumesc” fără să știți exact cui o spuneți. Altfel spus, vreau să vă urez un an nou în care să simțiți recunoștință.
Și vreau să o fac încercând să împărtășesc câteva din lucrurile care m-au ajutat să fac schimbarea în bine pentru mine.

1. Începe prin a-ți alege niște obiective. 
Îmi pare rău să văd cum unele propoziții, idei, afirmații puternice sunt folosite prea des și fără implicare, lucru care le face să își piardă aproape toată valoarea.
Ideea de “a-ți seta niște obiective” este una din ele.
Este atât de folosită, fără implicare, încât nu mai este luată în serios.
Dar este magic de folositoare.
Atunci când îți setezi acele dorințe, obiective, fă-o cu inima. Simte-ți propriile dorințe, scrie-le cu mâna ta pe o foaie, nu pe smartphone, și păstrează-ți dorințele aproape. Recitește-le o dată la câteva zile, dacă nu, chiar zilnic.
Ăsta cred că a fost primul pas care m-a îndreptat către mai bine. De acolo a început totul.
Am scris mai multe despre asta AICI și AICI.

2. Ai încredere în tine
Iar, foarte clișeic. Dar am rugămintea la tine să citești obiectivele de parcă ar fi niște idei total noi. De parcă nu a mai zis nimeni niciodată să ai încredere în tine, ca și cum e o idee total nouă care îți captează interesul și te forțează să meditezi în direcția asta.
Astăzi, cel mai bun prieten al meu m-a întrebat: care este lucrul de care ești cel mai mulțumit din anul 2018?
A venit foarte natural răspunsul: “că nu am ascultat pe nimeni în afară de mine.”
Ăsta a fost răspunsul, însă la a doua vedere, realizez că nu e complet. Mai corect ar fi: “că nu am lăsat părerea altcuiva să fie mai puternică decât părerea mea în ceea ce mă privește.”
Nu zic că vei avea mereu dreptate și că ce crezi e neapărat cel mai corect lucru. Se poate să fii sfătuit de cineva, iar sfatul respectiv să fie mai bun decât ce aveai tu inițial în minte. De fapt, nu se poate, e sigur că va fi și așa.
Problema este aceea că vor fi mereu păreri diferite, de la oameni diferiți, chiar dacă ei probabil sunt bine intenționați. Ascultă-i pe toți, trece toate sfaturile prin propriul filtru și creează decizia ta. Decizia finală, chiar dacă e posibil să fie identică cu cea a prietenului X, să devină decizia ta și să ai încredere în ea, deci în tine.
Iar dacă se dovedește că nu a fost decizia corectă, ai făcut așa cum ai decis singur.
Die in your own sword, not in someone else’s.
Decât să fii pierdut în sfaturile altora, să mergi înainte cu reținere pentru că nu e ceea ce îți dorești cu adevărat, ci pentru că așa ți s-a zis, nu face nimic decât să te facă să fii nesigur pe tine, nepregătit.
Nu vei avea niciodată încrederea să faci ceva și vei căuta mereu o sursă exterioară ca să continui. Iar cel mai puternic aliat al tău ești tu, nimeni altcineva.
Așa că ai încredere în tine și vei vedea cum această încredere va crește, odată cu fiecare decizie corectă și cu fiecare decizie greșită din care vei învăța să iei o următoare decizie corectă 🙂 – decizia TA.

3. Nu-ți mai fie frică de greșeală
Da, știu, clișeic.
“Și dacăăă…”, “știu și eu…”, “dacă nu iese?”, ”
Nu-ți mai pune piedici aiurea.

Ai face, dar ți-e frică de posibilitatea să greșești?
Îți zic eu cum stă treaba: o să greșești sigur.
Când? vei afla doar după ce vei greși 🙂
Poți să te pregătești cât vrei pentru situația în care nu vrei greși, poți să asculți toate sfaturile posibile, poți să ai toată încrederea în tine, la un moment dat vei și greși.
Nu ai de ales. Chiar nu ai 🙂
Ce putem face atunci? să ne schimbăm perspectiva.
Și ce dacă greșim, mă? ce-i mare lucru în a greși?
1. Dacă greșești ceva, ai șanse mari să nu mai greșești a doua oară. Deci fiecare greșeală făcută te va duce către o decizie mai bună pe viitor. Ai grijă doar să nu greșești prea tare cu lucrurile nereparabile (situații prostești care să te ducă la boli incurabile, accidente care să te lase cu cu un handicap și altele de genul ăsta). Da, aici ai grijă.
Dar problema noastră e că “avem grijă” la orice nimic.
Căutăm siguranța, iar metoda aleasă de cele mai multe ori este aceea de a nu face. Nu fac, nu greșesc. Ok, dar dacă nu fac, cum să am “un an nou mai bun”? va fi ca celălalt în care am făcut fix același lucru: nimic.

Fă-ți o listă de lucruri pe care ți le dorești (chiar dacă aparent e necesar mai mult de un an pentru a-l obține), pune-ți sufletul în ele, chiar dacă sunt mici, aparent banale, medii, mari sau imposibile. Să știi un lucru: dacă dorințele alea par banale, dar sunt importante pentru tine, nu sunt deloc banale. Scrie-le pe toate și, important, ține-le aproape. Fac parte din tine.
Lista aia te îți va ține atenția îndreptată în direcția care contează.
Vei vedea cum fiecare țel începe să se împartă, fără voia ta, în subcategorii.
Folosește-te de atenția aia și gândește-te la ce e de făcut. Chiar dacă nu știi exact totul, nu contează. Ai încredere în tine, fii pregătit să greșești și bucură-te de faptul că greșelile nu te vor opri din a tăia acele dorințe de pe listă.
Și ultimul lucru pe care te sfătuiesc să îl faci:

4. Începe
Începe odată, de oriunde, dar începe. Vei vedea cum planul începe să se modeleze și să se perfecționeze cu fiecare pas făcut. Dar nu se va întampla dacă nu începi și doar plănuiești și spui că vei face, cândva.
Începe!
Sunt șanse ca atunci când îți vei spune “ok, încep!” să vezi că imediat vei spune “dar…”.
Niciun dar, începe, așa, cu handicapul pe care ai impresia că îl ai.
Just trust me.
Începe și… vei vedea cum urările de final de 2018 se vor transforma în trăiri din 2019.

Un an nou fericit!

 Call Now Button