Da, te poți transforma fară înfometare, fără să te forțezi să mănânci alimente care nu îți plac și fără restricții de ore. Prin pachetul personalizat de alimentație și exerciții, făcute în intimitatea casei tale, voi fi alături de tine în drumul către cea mai bună formă a ta!

Un rezultat mare sau 10 rezultate mici?

Un rezultat mare sau 10 rezultate mici?

Care este diferența dintre un obiectiv mare sau 10 obiective mici?
Bineînțeles, depinde despre ce vorbim, dar putem da drept exemplu multe cazuri în care cele 10 obiective mici să fie chiar obiectivul mare.

De ce contează acest lucru?
Așa cum am spus și în articolul anterior, diferența de perspectivă ne poate inhiba sau ne poate face să privim înainte cu speranță și determinare, lucru ce poate face diferența dintre a reuși sau nu. Orice obiectiv mare poate fi împărțit în 10, 20, 100 de obiective mai mici, iar modul în care reacționăm la ele este diferit, chiar dacă efortul depus și rezultatul sunt aceleași.

Vă voi da un exemplu care va avea două roluri: să clarifice cele spuse mai sus și de a vă învăța un truc pentru când vă veți antrena intens și va urma să executați seriile grele ale unui exercițiu.

De multe ori pățesc, atât în cazul meu, cât și în cazul clienților sau partenerului de antrenament, să analizez notițele antrenamentului anterior și să mă mir de performanțele avute.

Să presupunem că suntem la seria de genuflexiuni cu cea mai mare greutate.
Mi s-a întâmplat de multe ori să renunț mental încă înainte de a începe. De ce?
Să zicem că în antrenamentul anterior am reușit să execut 8 repetări cu 120 de kilograme. Când am ajuns la ultima serie, destul de obosit, știind că am de făcut 9 repetări, începeam deja să am dubii. După ce luam bara pe spate și simțeam cât era de grea , primul gând era “n-am nicio șansă! abia dacă voi reuși să fac 2 sau 3”. Am pățit de atâtea ori acest lucru… dar timpul mi-a demonstrat contrariul de multe ori.
Apropo de ce spuneam mai sus în legătură cu obiectivul mare sau cele 10 obiective mici (9 în cazul de față), privind către cele 9 repetări, primul instinct a fost să spun că nu pot, e mult prea greu. Apoi am descoperit un truc!
În loc să încerc să execut 9 repetări, mi-am propus să fac una: “hai, cobor și urc! pot să fac una!”. După ce am făcut-o, chiar dacă a fost destul de grea, mi-am dat seama că aș mai putea una; am făcut-o și pe a doua. Și după fiecare repetare mă întrebam un lucru: “dacă îmi adun energia și mă concentrez, reușesc să mai fac una? mai am forță de una? și de cele mai multe ori, chiar și atunci când ești foarte obosit, cu efort și concentrare îți dai seama că ai mai putea una; două poate nu, dar una da:)), iar încă una e tot ce îți trebuie. Și da, reușeam de multe ori să execut mai multe repetări decât în antrenamentul anterior.

Încă o dată mi s-a dovedit că fitness-ul este mai mult o activitate mentală, chiar dacă susținută de efort fizic. Cu cât ești mai puternic mental, cu atât ești mai capabil din punct de vedere fizic. Și dacă ai și emoțiile, dorințele, stările optime, poți crea un tot unitar deosebit. Am vorbit despre acest lucru mai detaliat în articolul Body, Mind & Soul.

Propune-ți obiective mari, dar împarte-le în pași mici!

next-step.jpg

 



Call Now Button