Da, te poți transforma fară înfometare, fără să te forțezi să mănânci alimente care nu îți plac și fără restricții de ore. Prin pachetul personalizat de alimentație și exerciții, făcute în intimitatea casei tale, voi fi alături de tine în drumul către cea mai bună formă a ta!

Untul de arahide – de ce, de care, de unde?

De curând am împărtășit două rețete delicioase care să te ajute să pui pe tine câteva kilograme. Cele două articole sunt :”Sunt prea slab/slabă! – Challenge de 7 zile” și “Sunt prea slab/slabă! Partea a II-a“.

Un ingredient comun pe care îl au cele două rețete este untul de arahide, iar o întrebare pe care am primit-o foarte des în ultima vreme este “unde găsesc unt de arahide Bio?”, întrebare la care voi răspunde detaliat imediat.

De ce vrem să consumăm unt de arahide?

Untul de arahide are multe beneficii, dar le voi menționa pe cele care v-ar interesa cel mai mult:
1. Este un aliment foarte nutritiv:
– 100g unt de arahide (cel pe care îl folosesc) conține 31 g de proteină. Majoritatea din cei care vor să pună câteva kilograme pe ei ar trebui să ia în considerare și activitatea fizică (antrenamente cu greutăți). Cantitatea de proteină pe care o asimilăm zilnic face diferența între a construi sau nu țesut muscular.
– 100g unt de arahide are 50 grăsimi (din care doar 12 g saturate). Grăsimile sănătoase sunt necesare indiferent că dorim să creștem sau să scădem în greutate. Buna funcționare a organismului este importantă indiferent de scopul pe care îl avem. Mai mult decât atât, grăsimile reprezintă și o sursă de energie.
– 100g unt de arahide conține 662 kcal. După cum am spus și în acest articol, surplusul caloric este cel care ne va face să creștem în greutate, iar untul de arahide ne poate ajuta să obținem acel surplus.

Pe lângă acestea, untul de arahide conține fibre, minerale și chiar vitamine.

Ce unt de arahide este recomandat?

Untul de arahide este sănătos, dar nu oricare!

Există untul de arahide standard, ca cel din Lidl, de exemplu, care conține o sumedenie de ingrediente (verificați lista de ingrediente înainte de a cumpăra), printre care fel și fel de emulgatori, conservanți, zahăr și altele (de obicei nu înțelegi mare lucru din ingredientele alea :)) ).

Apoi există untul de arahide “natural” care are o listă mai redusă de ingrediente, printre care, de cele mai multe ori, și ulei de palmier. Chiar dacă este o variantă mai bună decât cea de mai sus, există alternative mai bune.

Ultimul tip de unt de arahide și, totodată, cel pe care îl recomand este adevăratul unt de arahide natural, care are doar unul sau două ingrediente: 100% arahide sau 100% arahide și sare. Așadar, atunci când mergeți să cumpărați unt de arahide, lista de ingrediente trebuie să fie principalul aspect după care să vă ghidați și nu ambalajul sau anumite cuvinte cheie scrise pe acesta.

Unde găsesc unt de arahide de calitate?

Eu îl cumpăr din magazinele naturiste.
O variantă este untul de arahide de la SOLARIS, dar cel cremos. Acela are 100% arahide, spre deosebire de cel crocant.

unt_arahide_solaris_natural-e1522403547710.jpg

23198-2_5799c4f530348.jpg

Poate era mai bine să postez acest articol înainte de cele două rețete, daaaar… cică niciodată nu e prea târziu 🙂

Poftă bună!Call Now Button