Da, te poți transforma fară înfometare, fără să te forțezi să mănânci alimente care nu îți plac și fără restricții de ore. Prin pachetul personalizat de alimentație și exerciții, făcute în intimitatea casei tale, voi fi alături de tine în drumul către cea mai bună formă a ta!

Vreau să slăbesc, dar nu îmi place cardio!

Vreau să slăbesc, dar nu îmi place cardio!

Nici mie 🙂

Dar trebuie neapărat să îl facem. Dacă nu alergi pe bandă minim 30 minute în fiecare zi, urmat de 30 de minute de bicicletă, nu vei slăbi deloc!
Glumesc :)))))

Nici mie nu îmi place și sincer, nu știu cui îi place. Iar partea bună e că, strict pentru a slăbi, nu e obligatoriu să alergăm pe bandă sau să pedalăm cu orele la bicicletă, chiar dacă poate ajuta.

De unde a pornit legătura asta dintre cardio și slăbit?

Așa cum am menționat de nenumărate ori până acum, pentru a slăbi trebuie să ne situăm în deficit caloric. Pe scurt, asta e tot. Mai multe despre deficitul caloric AICI .
Deci avem o dată caloriile din alimentația zilnică minus caloriile consumate din activitatea fizică din timpul zilei. Diferența dintre cele două, în mare, va rezulta numărul de calorii pentru ziua X.
Cardio, asociat de multe ori cu alergatul pe bandă sau pedalatul la bicicletă, este de fapt doar un alt mod de a face mișcare și de a consuma acele calorii (asta dacă privim strict din punct de vedere al procesului de slăbire) . Atât.
Așadar, putem să ne dăm seama că nu e neapărat să ne limităm doar la cele 2 activități, dacă dorim să ardem calorii. Putem să îmbinăm utilul cu plăcutul și să facem ceea ce ne place și să obținem rezultate.

Cum să facem asta?

Ce tip de efort fizic îți place să depui?
Preferi să alergi dimineața afară, în natură, în loc să alergi pe o bandă într-o sală?
Preferi să înoți?
Preferi să joci fotbal, tenis, baschet?
Preferi să schiezi? să dansezi?
Preferi să sari coarda?
Preferi să “dai la sac”?
Preferi sa te antrenezi acasă sau la sală și o poți face cu intensitate?
Lista de întrebări poate continua, iar tu trebuie să găsești întrebarea la care să spui DA cu interes și entuziasm.

Îmi place să mă antrenez în sală cu greutăți, dar ăsta nu e cardio.

N-am stat să fac studii sau să analizez detaliat câte calorii am consumat în timpul antrenamentelor din sală, dar sunt destul de sigur că un antrenament de picioare sau de spate, făcut serios, fără pauze lungi, discuții și boomeranguri pe Instagram, este mai eficient decât o oră de alergat pe bandă din punct de vedere al caloriilor consumate.

Și atunci de ce văd atâția culturiști de top care fac cardio?

Aici cazurile diferă de la organism la organism, dar hai să dăm câteva exemple.
1. Antrenamentele și alimentația pot fi îndeajuns de bune pentru a slăbi, dar pentru a trece la un nivel foarte scăzut de grăsime, așa cum fac participanții la concursurile de culturism de exemplu, este posibil să fie nevoie de un număr mult mai mare de calorii consumate decât la individul de rând, așa că suplimentează totul cu antrenamentele de tip cardio, făcute după sesiunea cu greutăți sau, separat, în altă perioadă a zilei. Dar nu e obligatoriu. De exemplu, Dexter Jackson care e cunoscut și sub numele de The Blade (pentru cât de definit venea la concursuri), a spus că până nu de mult nu făcea cardio în perioada de pregătire. Mai târziu, odată cu vârsta, metabolismul lui a încetinit și a trebuit să adauge și sesiunile de bicicletă. Deci, după cum am spus, diferă de la caz la caz.
2. Cardio, chiar dacă este asociat cu slăbitul, nu este practicat doar din acest motiv. Mulți atleți fac cardio pentru a-și îmbunătăți rezistența cardiovasculară.
Aceasta este capacitatea inimii, vaselor sanguine și sângelui de a transporta oxigen și elemente nutritive spre celule și de a îndepărta produsele reziduale. Altfel spus, cardio ne antrenează unul din cei mai importanți mușchi din corp, miocardul, țesutul muscular al inimii.

Concluzia: tocmai ce ai tăiat de pe listă scuza că nu poți slăbi pentru că nu îți place să faci cardio. Na beleaua… ce te faci acum? slăbești sau îți găsești altă scuză?

Spor la treabă!
Simply-write-everything-down-OOTD-MagazineCall Now Button