
21 May Vreau să slăbesc ÎN ZONA ASTA 👆
Minim jumătate din conversațiile pe care le încep cu potențialii clienți încep astfel: “Salut, mă numesc X și aș vrea să slăbesc un pic la burtă și la picioare” sau o variație a acesteia.
Cred că am mai scris o dată despre acest lucru în unul din articolele anterioare, dar cred că acest subiect este unul pe care ar trebui să îl rescriu săptămânal.
De ce spun asta?
Pentru că, până când și clienții mei cărora le spun că nu exercițiile pentru abdomen sunt cele care îi vor face să aibă un 6 pack plat și definit, și le repet de mai multe ori, tot vor să facă niște abdomene :))
Și nu zic că e un lucru rău. A-ți lucra în mod direct abdomenul este, cu siguranță, un plus. Dar nu este vorba de asta cât despre cât de înrădăcinată a devenit această idee de-a lungul timpului, încât indiferent de cât de clară este explicația logică din spatele faptului că alimentația este baza unui abdomen așa cum ni-l dorim, tot nu este îndeajuns.
Care este explicația logică despre care vorbesc?
Eu am abdomen. Tu ai abdomen. Toți avem abdomen, pătrățele, toate puse la locul lor. Indiferent cât de mare este “burta” pe care o vezi la tine sau la altcineva, dincolo de ea este un abdomen bine așezat. Problema este aceea că este acoperit de un strat mai mic sau mai mare de grăsime. Chiar dacă ai cel mai format abdomen posibil, dacă deasupra lui ai și un strat de 3 cm de grăsime, nu vei vedea nimic.
Așadar, atenția noastră ar trebui să se îndrepte către a descoperi acel abdomen, prin a scăpa de grăsimea de deasupra acestuia.
Aici revenim la titlul acestui articol —> concluzia ar fi că trebuie să slăbim “la burtă”, corect? iar răspunsul este DA, DAR nu putem slăbi doar în zona abdomenului. De fapt, nu putem slăbi doar într-o anumită zonă a corpului, indiferent care este aceasta.
Multe persoane fac exerciții pentru anumite părți ale corpului în ideea că vor slăbi acolo. Dar acest lucru este imposibil în mod natural. Nu putem decât să slăbim peste tot și, automat, și în zona dorită. Iar acest lucru se face în primul și în primul rând prin ALIMENTAȚIE.
De asta se spune că abdomenul se formează în bucătărie.
Geneticul
Un lucru care trebuie totuși menționat este factorul genetic. Unele persoane au un abdomen foarte dezvoltat nativ, fără a face nimic în sensul acesta. Altele muncesc “de le sar capacele” și tot nu au abdomenul așa cum l-ar dori. Acest lucru este valabil pentru orice altă grupă musculară și nu numai. Dar trebuie să acceptăm ce avem, să nu ne plângem și să îmbunătățim atât cât avem. Oricât am spune că nu e corect, că X sau Y arată “oau” și nu face nimic iar tu tragi de tine constant și nu arăți la fel, nu te va ajuta să arăți mai bine. Dimpotrivă, îți va crea o perspectivă negativă și te va demoraliza constant.
Și încă ceva: până să afirmi că ai un genetic slab, ia și lucrează la corpul tău măcar vreo 6 luni de zile. Eu nu am cel mai bun genetic, dar nici cel mai slab. Dar nu aș fi crezut acest lucru dacă luam ca punct de referință strict felul în care arătam la început:
(P.S.: în a doua poză aveam deja vreo 4 ani de când mergeam sporadic la sală, dar cu o alimentație foarte slabă. Alimentația este foarte importantă, indiferent că vrei să slăbești sau să pui masă musculară.)
Iar dovada a tot ceea ce am spus sunt chiar eu: în vreo 8-9 ani de sală, cred că am lucrat abdomenul de maxim 30 de ori. În schimb, ce nu realizează multă lume e faptul că multe din exercițiile compuse precum genuflexiunile, îndreptările, ramatul, împinsul deasupra capului, etc., sunt exerciții care, făcute intens, lucrează mereu și zona abdominală în mod indirect.
Dacă vrei să te apuci și tu de un plan de alimentație eficient, îți pot face unul personalizat. Scrie-mi AICI și îți dau toate detaliile. ✌
Mmm? ce zici de asta?😏